CAM ACEȘTIA AM FOST TOȚI! Campania de vaccinare pare încheiată în Vâlcea


Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a comunicat, în prima zi a acestei săptămâni, noi date care arată că procesul de vaccinare în județul nostru bate pasul pe loc. Ritmul de imunizare al vâlcenilor (indiferent cu ce tip de vaccin) a scăzut până la aproape 100 de persoane pe zi. Reamintim că, prin luna aprilie, se ajunsese chiar și la un ritm de vaccinare de 800 de persoane pe zi. Practic, cam toți vâlcenii care au dorit să se vaccineze (vreo 80.000 de persoane) au făcut-o deja. Ceilalți nu doresc să se vaccineze. În ritmul de acum (Doamne-ferește de unul și mai slab!), Vâlcea nu va ajunge la o sută de mii de persoane vaccinate complet nici până la finalul anului 2021! Cum populația județului este de aproximativ 380.000 de locuitori, ne întrebăm ce mai așteaptă ceilalți 300.000 de vâlceni care nu au venit să se vaccineze până acum!
În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4 ianuarie 2021, au fost vaccinate 83.905 de persoane până la data de 19 iulie 2021. Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 157.222, dintre care 133.488au fost doze de vaccin Pfizer BioNTech, 4.431 doze de vaccin Moderna, 11.512  doze de vaccin AstraZeneca și 7.791 doze de vaccin Janssen.
Numărul vâlcenilor vaccinați doar cu o doză este de 83.905. Numărul celor care s-a vaccinat și cu doza a doua a ajuns la 73.317 persoane.

18 iulie 2021, una dintre zilele cu cel mai scăzut ritm de vaccinare!

Pentru a vedea cât de slab merge campania de vaccinare în județul nostru (ca și în multe alte județe din țară), iată câți vâlceni s-au vaccinat duminică, 18 iulie 2021: 109 persoane cu doza nr. 1 și 93 persoane cu doza nr. 2. Din cele 109 doze administrate pentru efectuarea dozei de vaccin nr. 1 s-au utilizat: 89 doze vaccin Pfizer BioNTech, 20 doze vaccin Janssen. Pentru efectuarea celor 93 doze de vaccin (doza nr. 2) s-au utilizat: 93 doze vaccin Pfizer BioNTech.

Eșec total și în campania de pe Transalpina!

În data de 17 iulie 2021, pe șoseaua Transalpina (pasul Urdele) a fost organizat un centru de vaccinare tip drive-through care a funcționat în intervalul orar 10-18. Au fost vaccinate 20 persoane (18 persoane au fost vaccinate cu vaccin Janssen de la Johnson & Johnson, iar alte două au fost vaccinate cu vaccin Pfizer BioNTech – doza nr 1).

În caz că mai interesează pe cineva: care sunt centrele în care vâlcenii se pot vaccina?

În prezent, la nivelul județului Vâlcea sunt operaționale 17 centre de vaccinare comunitare din județ. Acestea sunt repartizate astfel:
• cinci centre în municipiul Râmnicu Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann”, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca și sala de sport a Liceului „Antim Ivireanu” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna si vaccin Janssen);
• un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic „Brătianu”;
• un centru în orașul Băbeni (sala de sport a Liceului „George Țărnea” – centru de vaccinare cu vaccin Moderna);
• un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39);
• un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi);
• un centru în orasul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”);
• un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu”);
• un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech)
• un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul Căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin Pfizer BioNTech);
• un centru în comuna Lădești (sala sport din cadrul Liceului Teoretic Lădești);
• un centru în comuna Mihăești (în cadrul Căminului cultural din satul Buleta);
• un centru în comuna Orlești (în cadrul Căminului cultural din satul Orlești);
• un centru în comuna Sutești (în cadrul sălii de sport din satul Mazili).

Unele centre din Vâlcea au fost deja închise

Ca urmare a activității de vaccinare reduse, a fost suspendată temporar activitatea în următoarele centre de vaccinare din județul nostru:
• municipiul Râmnicu Vâlcea – sala de sport a Școlii Gimnaziale „Anton Pann” (se continuă vaccinarea în celălalt centru din aceeași incintă, cu vaccin Pfizer BioNTech);
• orașul Călimănești – în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești (un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca);
• comuna Budești, satul Ruda – în cadrul căminului cultural (un centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

Mesajul DSP Vâlcea

„Vă informăm că, începând cu data de 7 mai 2021, a fost demarată în județ și campania de vaccinare cu vaccinul Janssen (de la producătorul Johnson & Johnson). Acest vaccin se administrează atât în cadrul cabinetelor medicilor de familie care și-au exprimat dorința de a vaccina cu vaccin anti COVID-19, cât și în centrul de vaccinare din cadrul Liceului «Antim Ivireanu» Râmnicu Vâlcea. Lista medicilor de familie din județ care vaccinează cu vaccin Janssen poate fi găsită pe site-ul Direcției de Sănătate Publică Vâlcea. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – Rovaccinare”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea