Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

4 august 2020

Cadastrare gratuită a terenurilor, la Perișani


Primarul comunei Perișani, Ion Sandu, a venit cu o veste bună pentru locuitorii și locurile pe care le păstorește. Astfel, începând de astăzi, 28 iulie 2020, în localitatea Perișani se vor efectua măsurători de înregistrare gratuită a tuturor proprietăților din comună, deoarece localitatea a fost inclusă într-un proiect național de cadastrare gratuită a proprietății. 

Proprietarii de terenuri vor scuti sume importante de bani mai ales că mulți dintre aceștia nu ar reuși să se descurce financiar niciodată. „Este o realizare istorică pentru că se întâmplă foarte rar așa ceva, de fapt în județul Vâlcea în acest proiect au fost incluse doar 5 localități printre acestea fiind și comuna noastră. Echipele de măsurători s-au apucat de măsurarea imobilelor în satul Spinu, pornind de la granița cu Comuna Titești. Acțiunea se va continua cu suprafețele de terenuri din intravilanul tuturor celor 8 sate la imobile curți-construcții și terenuri agricole. După finalizarea măsurătorilor din zona intravilan se vor cadastra terenurile din extravilan (pădure și teren agricol). Pentru ca întreaga acțiune să se finalizeze cu succes trebuie avute în vedere următoarele aspecte:
– proprietarii de imobile să permită accesul echipelor de cadastru pentru măsurare;
– să pună la dispoziția acestora actele de proprietate (Contracte de vânzare-cumpărare, Certificate de moștenire, Hotărâri judecătorești.
Titluri de proprietate și chiar chitanțe de mână);
– posesorii care nu dețin niciun act de proprietate se vor adresa Primăriei Perișani pentru a primi o adeverință de confirmare a posesiei imobilului în baza căreia se va nota imobilul la Oficiul de cadastru și dacă timp de 3 ani nu apare nicio contestație OCPI Vâlcea va emite din oficiu Cartea funciară;
– Primăria Perișani va sprijini permanent echipele de măsurători TOPO ca acțiunea să se deruleze cu succes prin punerea la dispoziția acestora a două persoane pentru munca în teren și o persoană la sediul UAT care se ocupă de xeroxat documente și de prezentare proprietarilor a informațiilor utile acestora;
– se vor măsura și proprietățile proprietarilor decedați sau plecați din localitate, urmând ca în termen de 2 luni moștenitorii sau proprietarii acestora să ia legătura cu aparatul de lucru al primarului pentru finalizarea acțiunii”, a afirmat  primarul Ion Sandu printr-o postare publică pe rețelele de socializare

Etichete:

3 Răspunsuri “Cadastrare gratuită a terenurilor, la Perișani”

 1. Lina Ceausu
  29 iulie 2020 din 11:52

  …Ba! se auzii de ardeleanul alb, IOHI Varzarul, umbla cu Boierul, ca Istaspe, sa-i lasam in pace, s-a luat Costache cu Sigiliu de ei, si restul, s-a auzit ca in inlaturarea trecuta americana, in proxenetismul 45 ani Menaj Craiova de Noua Reforma a Sanatatii, astia in Amlas Fagaras sant Brutari de paine in negru, ei au furturi calificate in zona, se duc la oameni la OMS fura Fisa de Cazier sau Fisa Dispensarizare DSP, au luat mii de euro medicamente gratis violatori, incearca retiparirea chitantei, tapi ispasitori, nu lasati copiii, batranii , cu persoane necunoscute comuniste, la Seminar la munca taxa comunista este mare, ne ducem cu Permis la Frontul Plugarilor, eu era cald ieseam noaptea pe scari era frumos in Crug de Luna, religia mea Tribunal 666, vedeam in nopti diferite un caine roscat cu botul negru, involburart, rau, gen Ecologistii, se vedea lumina de felinar, lanterna, alternativ, noaptea, voci, doamne fereste politia ungureasca locotenentii APV Sibiu….invatatura este!..nu iesiti la INTERVAL!..daca nu moare de masinarii pasare, portugheze.Umbla cu Cesiunea inchiriere, PIB locale.

 2. Lina Ceausu
  29 iulie 2020 din 11:56

  De unde fa!fi-a dracu bani…(replica)!..ne uitam online gratis pe publicatii locale nu le luam Titlu de Stat abonamente online PTTR, cariciu, am auzit de SUPRIMARE PUBLICATII germane, dar nu online, ziarul domnului DCN Cozia Info este deblocat, il citim gratis online.Cica PARADEALA cu una de 13 ani in porumbi, primarii locali,multe fete jelite batute de ei.Nu le asculta careva, asta este,, in person,.i(fig)!..

 3. Lina Ceausu
  29 iulie 2020 din 11:58

  Ii iesise de la Militia Sovietica Semnul fulgerului si Risteiului pe cap, si lui Ploscaru doctor 666.FOTOGRAME.

Poți comenta aici

Alte articole de la Actualitate