Ca-n zilele bune, Maria Ciobanu a oprit, iar, circulaţia!


în ziua în care a primit Cetăţenia de Onoare a comunei natale, Doamna Muzicii Populare Româneşti a avut alături câteva sute de consăteni şi admiratori de toate vârstele

Prima ediţie a Zilei comunei Roşiile a stat sub semnul Mariei Ciobanu. Cea dintîi şi cea mai mare dintre toţi şi toate care s-au născut vreodată pe aceste plaiuri, „Ciocârlia muzicii populare româneşti” a adunat, din nou, sute de oameni în faţa scenei amplasate în preajma căminului cultural dar şi a primăriei.

La aproape 80 de ani şi la o căldură de 35 grade, efortul depus pentru admiratorii şi consătenii săi nu a trecut neobservat dar nici neapreciat. Modestia şi bunul simţ care n-au parasit-o niciodată pe Maria Ciobanu s-au regăsit şi la şedinţa festivă a Consiliul Local unde edilul Doru Diaconu a propus şi supus la vot proiectul de hotărâre prin care Maria Ciobanu devine cel dintâi cetăţean de onoare al comunei Roşiile. Însoţită de Ionuţ Dolănescu, Doamna Muzicii Populare Româneşti a primit emoţionată distincţia din partea comunităţii natale şi a pus întreaga sa carieră la picioarele Mariei Lătăreţu, despre care a spus că a iubit-o şi a plans-o ca pe o mamă.