Blejan și Dumitrică, doborâți de ultimul val ANI


• primarul din Scundu și „vicele” de la Govora se află printre cele mai recente 40 de ținte • pentru Dumitrică, ANI a făcut deja pasul următor: sesizarea Parchetului
Printr-un comunicat oficial de presă, Agenția Națională de Integritate anunță că a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă precum şi indicii privind posibila săvârșire a infracțiunii de fals în declarații sau conflict de interese în cazul a 40 foşti sau actuali aleși locali (9 primari, 13 viceprimari și 18 consilieri locali). Dintre aceștia, doi sunt vâlceni: Dumitru Blejan (foto dreapta), edilul social-democrat din Scundu și Bogdan Dumitrică (foto stânga), viceprimarul din Băile Govora. Despre primul, ANI crede că: „ S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 octombrie 2010 – 14 mai 2015, întrucât a deținut simultan cu funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Blejan V. Dumitru Întreprindere Familială”, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.
Situație mult mai gravă pentru tânărul liberal Dumitrică: „Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 22 iunie 2012, întrucât deține simultan funcția de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică, membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale «Dumitrică Bogdan». S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 22 iunie 2012 – 23 martie 2013, întrucât a deținut simultan funcțiile de viceprimar şi administrator al S.C. Monela Stil S.R.L. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) şi d) din Legea nr. 161/2003 precum şi dispozițiile art. 91, alin. (3), teza I din același act normativ.”
Pentru fals în declarații, Agenția menționează că: „Dumitrică Bogdan nu a menționat deţinerea calităţii de membru-reprezentant al Întreprinderii Familiale «Dumitrică Bogdan» în declarațiile de interese depuse în calitate de viceprimar la datele de 12 iunie 2014 și 10 iunie 2015. Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Dumitrică Bogdan a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României.”