Biserici peste biserici, sănătate…ioc!!!!


Realitatea zilelor noastre atestă că sunt bani pentru a ridica biserici, dar nu se găsesc bani pentru „sănătate”. Chiar și autoritățile locale au frică de Dumnezeu și când fețele bisericești solicită sprijin financiar, se găsesc bani. Nu sunt bani însă când vine vorba să fie cumpărată o masă pentru nașteri. După ani buni de cereri, intervenții, abia acum Spitalul Județean de Urgență Vâlcea a primit fonduri pentru un nou tomograf. Dacă lucrurile ar fi rămas, așa ar fi fost bine, numai că de la acel tomograf s-a iscat un scandal politic: liberalii susțin că datorită lor s-au primit banii, în timp ce social-democrații declară că reușita le aparține. În timpul acesta, „sănătatea” vâlceană este-n colaps.

Țara Loviștei, mânăstiri mândre are…

În Țara Loviștei sau mai precis în comuna Racovița, într-un timp record, și-au înălțat turlele către soare patru falnice mânăstiri: una mai impunătoare ca alta. Ultima dintre mânăstiri este acoperită cu tablă de cupru și, cică, ar avea și o a doua destinație: cămin pentru bătrâni. Nimeni nu s-a gândit să modernizeze un dispensar medical, să-l doteze cu aparatura medicală necesară. Nimeni. Este știut faptul că, mai ales în mediul rural, dispensarele au multe lipsuri.

Arhiepiscopia, sponsorizată…Sănătatea, nu…

Anul trecut, autoritățile locale au oferit aproximativ 80.000 de lei Arhiepiscopiei Râmnicului. A fost de-ajuns o cerere pentru susținerea plății utilităților, că bani s-au găsit. Când a venit vorba de susținerea „sănătății”, banii lipsesc sau nu există cadru legal pentru o astfel de plată”. Dar oare cum stau lucrurile cu biserica? Sau acolo ne bate Doamne, Doamne dacă nu intervenim!?

Nașteri pe o masă improvizată

În Râmnicu Vâlcea, la Maternitate, femeile nasc pe o masă improvizată care oricând le poate pune viața în pericol. Vechea masă de nașteri a cedat, iar cadrele medicale au „reparat-o” adăugând un scaun. S-a sesizat cineva? Vreunul din parlamentarii noștri care, aproape zilnic, apar cu interpelări de tot felul? Culmea e că unii, numiți codași în Parlament, își fac zilnic apariția în mass-media locală cu dezbateri legate de problemele județului. Dar știți cum e: teoretic, ne pricepem la toate. Mulți vorbesc, puțini fac. Voturile tot vor veni.

Bolnavii din Bălcești, 100 de km pentru un tratament

După o activitate de 100 de ani, ex-ministrul Sănătății, Attila C­seke, a decis închiderea Spitalului din Bălcești. După atâția ani, se pare că „mințile luminate” din sănătate au ajuns la concluzia că unitatea medicală nu dădea randament. Ce s-a întâmplat după? Un om a murit plimbat prin județ. Localnicii din Bălcești, mulți trecuți de 70 de ani, suferind de boli cronice, parcurg, lunar, 100 de kilometri până la Râmnicu Vâlcea, pentru procurarea tratamentelor.
E păcat să vezi cum pentru a ridica o biserică, a înălța o mănăs­tire nu trebuie depuse mari eforturi, în timp ce pentru a achiziționa un singur aparat medical este nevoie de ani buni. Reiese clar că pentru biserici sunt bani, dar pentru sănătate…ioc!!!!