„Bătaie de joc! Ăștia-s oamenii care conduc județul!”


• susțin, în unanimitate, edilii care s-au ales cu „pomana” împărțirii banilor de către CJ Vâlcea

Primarii liberali, mulțumiți, în timp ce Opoziția consideră alocarea banilor de către CJ Vâlcea e o  bătaie de joc. Ideea este că există o diferență foarte mare între sumele alocate, lucru ce a iscat nemulțumirea edililor din taberele adverse. Am contactat câțiva primari vâlceni, solicitându-le punctele de vedere legate de fondurile alocate, dacă ajung, ce cred despre „împărțirea” făcută:

Mihai Ionescu, primar Cernișoara: „7.000 lei pentru drumurile comunale și 89.000 lei pentru arierate…Bătaie de joc. Ce să facem? Ăștia-s oamenii care conduc județul! Aveam nevoie de cel puțin 2 miliarde lei vechi. Am făcut adresă la CJ Vâlcea, așa cum mi s-a cerut, de altfel. Când ai 30 de km de drumuri și ți se dă pomană, nu poți spune decât: bătaie de joc. Cofinanțările!? Ca la nimeni în lume! Cine a tot luat, a luat și acum!”

Alexandru Dediu, edil Păușești-Măglași: „Nu prea sunt mulțumit. La ce cheltuieli sunt!? Inundațiile din vara lui 2014 au distrus toate drumurile. În mare, le-am refăcut, dar totalul investițiilor se ridică la aproximativ 200.000 lei. Ori, pentru drumuri, am primit 134.000 lei. Cât privește co-finanțările pentru trotuare, alte lucrări, ni s-a dat cât să primească toată lumea…”

Și, iată doi primari fericiți, liberali, de altfel:

Ion Sandu, primar Perișani: „Sumele alocate sunt mari. Am primit 89.000 lei co-finanțări pe proiecte și 105.000 lei pentru drumuri. Ce mă nemulțumește e altceva. Din cauza faptului că nu se circulă pe Valea Oltului, mașinile cu tonaj mare sunt băgate pe DN 7 D. Drumul e vai de el! Va fi mai rău! Pe cine dau vina șoferii!? Pe primar”.

Ion Nicolae, edil Câineni: „o lei pentru drumuri comunale. Comuna Câineni, nu are drumuri comunale, căi de acces ce pot face legătura cu alte localități. Există drumuri de interes local; e cu totul altceva. De asemenea, am primit 89.000 lei pentru cofinanțări. În condițiile în care, în luna iunie, când a fot vacanță, am luat din banii profesorilor, acum putem rezolva problema aceasta. Ne ajung banii pentru a achita drepturile cadrelor didactice și salariile”.