Azi, la Vaideeni, Ministrul Agriculturii, invitat special la Târgul de Animale


• Petre Daea și Adrian Pintea, capetele de afiș ale evenimentului
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, și directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, Adrian Pintea, sunt invitați și așteptați, azi, la Vaideeni pentru a lua parte la Târgul de Animale.
Astfel, Primăria și Consiliul Local Vaideeni din județul Vâlcea, cu sprijinul Consiliului Județean Vâlcea, Ministerului Agriculturii şi Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie, organizează Târgul de Animale, acțiune prin care autoritățile locale doresc să reînvie ocupațiile tradiționale de creștere a animalelor.
De la ora 11, la Căminul Cultural „Vartolomei Todeci”, vor avea loc dezbateri privind dezvoltarea agriculturii și zootehniei în România cu reprezentanți de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Agenția Națională pentru Zootehnie, Consiliul Județean Vâlcea, Instituția Prefectului Vâlcea, A.P.I.A precum și de la alte instituții cu atribuții în domeniu apoi, de la 12.45, vor putea fi vizitate standurile cu produse tradiționale și expoziția cu vânzare de ovine, bovine și caprine.
Ministrul favorit al lui Liviu Dragnea, Petre Daea, este autorul unor declarații de dragoste în toată regula pentru oi: „Oaia a unit generații, oaia a descoperit muntele și a populat muntele. Oaia a dat mâncare și ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localități, a generat comune și frumoase comune, uitați-vă în Sibiu, oaia a sudat generațiile, tată cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți (…) Să știți că nu intru în categoria celor care critică oaia seara și dimineața mănâncă brânză. Intru în categoria acelora care abordează cu seriozitate acest domeniu și pe care îl gestionez cu echilibru, în așa fel încât această specie, care a avut o creștere importantă în ultima perioadă, să își păstreze ascensiunea efectivului, în așa fel încât să putem valorifica cele 4,8 milioane hectare de pajiști din România care înseamnă deopotrivă Olanda, Belgia și Elveția la un loc”.