Având „în buzunar” titlul de campioană județeană la fotbal, Viitorul Dăești vrea și Cupa României


Marți după amiază, o nouă înfruntare Dăești – Costești se va derula în fotbalul județean, de această dată fiind vorba de finala Cupei României pe județ. Cele două combatante care dau piept, mâine, la Drăgoești sunt „vedetele” sezonului care se încheie în Superliga județeană de fotbal, ocupând primele două locuri în clasament.

Adversari facili în semifinale
La jumătatea lunii trecute, Viitorul Dăești și Minerul Costești au trecut de faza semifinalelor, fără mari emoții. Astfel, dăeștenii au trecut în partidele tur – retur de AS Bunești, scor 6 – 0 la Dăești și 10 – 1 în deplasare, în timp de „ortacii” au învins cu 6 – 0 pe terenul celor de la AS Mihăești, iar partida retur a fost adjudecată cu 3 – 0 „la masa verde”.

Ultima întâlnire, victorie pentru Viitorul
Acum exact o lună, la începutul lunii mai, mai precis în data de 4 mai, baza sportivă din Fedeleșoiu a fost gazda celui mai așteptat meci din fotbalul vâlcean. Față în față s-au aflat liderul clasamentului din Superligă, Viitorul Dăești, și ocupanta poziției secunde, Minerul Costești. Înaintea acelui meci, cele două echipe erau despărțite de patru puncte și oaspeții aveau mare nevoie de toate punctele pentru a relansa lupta pentru medaliile de aur. De cealaltă parte, gazdele erau avantajate și de un eventual rezultat de egalitate, dar gazdele, adică elevii lui Gabi Mangalagiu, au jucat la victorie. După ce au dominat începutul de meci, fotbaliștii de la Viitorul au deschis scorul în minutul 33, după ce Ionuț Săraru a trimis sec pentru 1 – 0 din interiorul careului. Reușita fostului fotbalist de la Șirineasa s-a dovedit decisivă, iar oaspeții nu au reușit nici măcar să egaleze. După disputarea acestui derby, diferența a ajuns la șapte puncte, astfel că speranțele minerilor lui Toni Peștereanu s-au diminuat aproape de tot. Iată formațiile aliniate la meciul din 4 mai:
• Viitorul Dăești: Geantă, Vasile, Săraru, Iordache, Lăzărescu, Rizea, Pîrvu, L. Săraru, Roșianu, Neacșu, Pașoi, Marian, Horumbă, Olteanu;
• Minerul Costești: Vlădoi, Vladu, Nicolaescu, Zamfirescu, Stanciu, Marinescu, Trașcă, Dima, Mihăilă, Mihalcea, Pușcatu, Ciocotoiu, M. Vlad.

În sezonul trecut, Cozia s-a oprit la Slatina
În sezonul anterior al Cupei Românie, faza județeană, Cozia Călimănești a reușit să ajungă cel mai departe din județul Vâlcea. În data de 1 august, fotbaliștii din stațiune au pierdut greu, scor 3 – 2, în deplasarea de la CSM Slatina. În acest sezon, băieții de la Viitorul Dăești își doresc să treacă cel puțin un tur din faza națională, dacă vor învinge, mâine, la Drăgoești, ei fiind implicați și în lupta pentru promovarea în Liga a III-a.