AUTORUL NECUNOSCUT a pus iar foc în «delta» Olăneștiului


Incendiile devenite deja tradiționale (în sensul rău al cuvântului) în stufărișul de la vărsarea Olăneștiului în Olt s-au pornit în 2022 mai devreme decât în alți ani. Persoana care a făcut o pasiune din a declanșa focul în «delta» Olăneștiului a decis să nu mai aștepte sosirea primăverii și să pornească prăpădul într-o săptămână călduroasă, în care pompierii s-au luptat și așa cu zeci de incendii în aproape jumătate din localitățile județului!
Autorul necunoscut (căci necunoscut a fost și după incendiile declanșate în ultimii ani și probabil necunoscut va rămâne și după această ispravă!) a acționat în seara de vineri, 11 februarie 2022. La adăpostul serii, el a acționat premeditat în jurul orei 18.35. Prin stufărișul uscat, focul s-a întins repede, chiar dacă pompierii au ajuns acolo după cel mult 15 minute de la anunțarea incendiului. După aproximativ două ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost stins. Au fost afectate 2,5 hectare de stufăriș, fiind puse în pericol și rațele sălbatice cu gât roșu, o specie de rață, ocrotită prin lege, care trăiește în acel loc!
PRECIZARE: Nu știm sigur dacă persoana care a declanșat incendiul de vineri seara este aceeași cu cea care provocat incendiile din anii trecuți!