Automobilul – între DA și NU, la cea de-a IX-a ediție


Pe data de 12 mai, s-a desfășurat, în cele două locații ale Liceului Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, cea de-a IX-a ediție a Concursului Național Automobilul – între DA și NU. Au participat tineri din 26 de județe, din 46 de licee, concursul adresându-se elevilor din învățământul liceal profesional, gimnazial și primar. De asemenea, de la an la an se observă un număr tot mai mare de participanți la concurs, la această ediție înregistrându-se peste 100 de elevi înscriși la cele cinci secțiuni.
Au răspuns invitației directorului liceului gazdă, ing. prof. Cristiana Bitică: vicepreședintele CJ Vâlcea – Adrian Bușu, șefa învățământului vâlcean – Andra Bică, reprezentanți ai Prefecturii Vâlcea, din partea AJOFM Vâlcea, ACR Vâlcea, diverși agenți economici care au angajat dintre tinerii care au terminat liceul, dar și unde aceștia fac practica.
Menționăm că, în cadrul concursului Automobilul – între DA și NU, sunt cinci secțiuni: Cel mai priceput șofer!, adică rezolvare chestionare de legislație auto și proba de conducere în poligon; Abilități practice auto – o șansă pe piața muncii!, o probă practică de montare/demontare motoare; pe aripi de fantezie cu… automobilul!, o expoziție de semne de carte; Automobilul – prieten sau dușman?, epigrame, și, nu-n ultimul rând, Sport versus sedentarism la volan, ce constă în întreceri sportive.
Au fost premiați primii trei elevi clasați (premii I, II și III) și Mențiuni, în funcție de punctajul obținut pe lucrare/probă practică și numărul de elevi înscriși pe secțiuni. Juriul a acordat câștigătorilor diplome, cupe, medalii. Toți profesorii coordonatori au primit diplome de participare.

Ofertă școlară bogată
Pentru clasa a IX-a, Liceul învățământ de zi, filiera tehnologică, Mecanică/Tehnician transporturi sunt 28 de locuri. Elevii vor face gratuit școala de șoferi. De asemenea, pot primi bursă bani de liceu de 180 lei/lună, burse sociale și de merit. Li se decontează naveta.
Pentru clasa a IX-a, învățământ profesional, profil tehnic: Mecanică/mecanic auto (70 locuri), Mecanică/tinichigiu vopsitor auto (28 locuri), Construcții, instalații și lucrări publice/instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze (14 locuri). În acest caz, elevii primesc bursă profesională de 200 lei/lună.
Clasa a IX-a Liceu învățământ seral, filiera tehnologică: Mecanică/tehnician transporturi (28 locuri), durata cursurilor este de 5 ani.
Clasa a XI-a, Liceu învățământ seral, filiera tehnologică: Tehnician transporturi și tehnician instalator pentru construcții, câte 28 de locuri.
Pentru învățământul postliceal, Școala de maiștrii: maistru mecanic, 28 de locuri și Școala postliceală: tehnician instructor auto și tehnician diagnostic auto, câte 28 de locuri.