Austria, Norvegia și Irlanda de Nord, adversarele tricolorilor în Liga Națiunilor


Săptămâna trecută, în Amsterdam (Țările de Jos), s-a desfășurat tragerea la sorți a componenței grupelor din cadrul competiției Liga Europa, ediția 2020/2021. Înaintea acestei proceduri, naționala de fotbal a României, pregătită de selecționerul Mirel Rădoi, s-a aflat în a doua divizie valorică (Liga B) a competiției, în urna a patra. În total, a fost 16 echipe în Liga A, 16 în Liga B, 16 în Liga C și 7 în Liga D.
După tragerea la sorți, tricolorii au fost repartizați într-o grupă din care mai fac parte Austria, Norvegia și Irlanda de Nord. Partidele se vor disputa în toamna acestui an (septembrie – noiembrie 2020). Elevii lui Rădoi vor debuta pe teren propriu contra Irlandei de Nord, adversar împotriva căruia vor și încheia parcursul în competiție.

Formatul competiției

Câștigătoarele grupelor din Liga A vor participa la turneul final al Ligii Națiunilor, în iunie 2021: semifinale/finale. Deținătoarea trofeului este Portugalia. Câștigătoarele grupelor din Ligile B, C și D vor promova în divizia superioară. Ultimele clasate în Ligile A și B vor retrograda în divizia inferioară. Întrucât în Liga D sunt doar două grupe, echipele retrogradate din Liga C vor fi stabilite în urma unui play-out, care se va desfășura în martie 2022.
Clasarea din Liga Națiunilor va influența și preliminariile Cupei Mondiale 2022. În acele calificări, cele 10 câștigătoare de grupe vor merge la turneul final, în timp ce primele două cel mai bine clasate naționale în Liga Națiunilor (în afara celor calificate direct) se vor alătura selecționatelor de pe locul al doilea într-un baraj de stabilire a ultimelor trei locuri de CM 2022.

Programul jocurilor din grupa României

Vineri, 4 septembrie
Norvegia – Austria
România – Irlanda de Nord
Luni, 7 septembrie
Austria – România
Irlanda de Nord – Norvegia
Joi, 8 octombrie
Irlanda de Nord – Austria
Norvegia – România
Duminică, 11 octombrie
Norvegia – Irlanda de Nord
România – Austria
Sâmbătă, 14 noiembrie
România – Norvegia
Austria – Irlanda de Nord
Marți, 17 noiembrie
Austria – Norvegia Irlanda de Nord – România
Sursa foto: www.frf.ro