ATENȚIE! Ultimele zile până la expirarea termenului de înscriere SGP


Vineri, 28 mai 2021, expiră intervalul pentru a vă înscrie pentru a deveni soldat gradat profesionist. Centrul Militar Județean Vâlcea insistă că sunt disponibile 1.484 de locuri în 28 de județe și în București.
Candidații înscriși vor fi planificați pentru susținerea probelor de selecție aptitudinală generală, până la 25 iunie, iar pentru examinarea medicală, până la data de 30 iunie 2021. Tot ce trebuie să faci este să te prezinți la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul, doar cu actul de identitate. Este recomandat să suni înainte de a merge la biroul de recrutare pentru a afla cum te poți înscrie online (prin e-mail).
Numerele de telefon și adresele birourilor informare-recrutare din cadrul centrelor militare le găsiți aici: https://bit.ly/3tU6ynb și aici: https://bit.ly/3jLG3vq (în funcție de domiciliu). Poți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.

Condițiile de admisibilitate

„Criterii de recrutare: vârsta între 18 ani împliniţi, la data începerii programului de instruire, şi cel mult 45 de ani împliniţi, la data finalizării programului de instruire;  absolvent cel puţin al învăţământului general obligatoriu, în condiţiile prevăzute de Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare (10 clase); permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C, eliberat de către autorităţile române – doar pentru arma «auto» şi/sau pentru specialităţile militare care necesită conducerea tehnicii specifice auto din arma «geniu»”, informează Centrul Militar Județean Vâlcea, prin vocea comandantului său, colonelul Olaru.