Astăzi, sub comanda antrenorului Alexandru Pelici, Municipalii se reunesc la stadionul din Parcul Zăvoi


Fără prea multe noutăţi în lot şi cu destule plecări de jucători faţă de ultimele meciuri oficiale din sezonul trecut al Ligii a II-a de fotbal, CS Municipal Râmnicu Vâlcea se reuneşte într-o formulă destul de restrânsă. Sub comanda tehnicianului Alexandru Pe­lici, astăzi se va desfăşura prima acţiune a echipei din noul sezon. Astfel, deşi nu se cunoaşte cu certitu­dine câţi jucători vor fi prezenţi la reunirea de la stadionul din Parcul Zăvoi, oficialii clubului anunţă că numărul acestora va creşte în perioada următoare, când vor fi efectuate şi primele transferuri. De asemenea, nu este exclus ca mai mulţi jucători ai formaţiei de ju­ni­ori, vicecampioană naţională în urmă cu o lună de zile, să fie confirmaţi ca făcând pasul spre echipa mare.

Şapte plecări sunt deja certe

Până la reunirea lotului, conform informaţiilor oferite de către oamenii din conducerea clubului râmnicean, nu mai puţin de şapte jucători s-au despărţit de echipă. Cele mai grele pierderi de pe această listă sunt reprezentate de Adrian Codin şi Samson Nwabueze. Desigur, nu sunt de neglijat nici plecările altor cinci jucători: Onieka Konieha, Fabian Himcinschi, Daniel Popescu, Vlad Munteanu şi Dorian Eremia. La capitolul veniri poate fi trecut fundaşul Rareş Cucui, care s-a întors la Vâlcea după aproape un sezon petrecut sub formă de împrumut la CS Mioveni. De asemenea, alţi câţiva jucători au anunţat că îşi vor prelungi înţelegerile. Ne referim aici la Bogdan Geantă, Marius Staicu şi Andrei Neagoe.
„Vrem ca în linii mari să avem lotul conturat încă de la reunire. Cred că vom avea cam 80% dintre jucătorii cu care vom aborda noul sezon prezenţi la primul antrenament. La fel ca şi în sezonul recent încheiat, este important să avem în lot cât mai mulţi dintre jucătorii de la echipa de juniori. Consider că suntem pe drumul cel bun şi cred că ne putem atinge obiectivele propuse. Este adevărat că avem un buget redus, că am impus un plafon salarial, dar noi rămânem un club serios, care oferă jucătorilor atât cât le promite”, a precizat managerul clubului, Lucian Munteanu.