Astăzi şi joi, HC Municipal îşi prezintă lotul de jucătoare


• adversarele vâlcencelor vor fi handbalistele de la CSM Bucureşti
Conducerea HC Municipal Râmnicu Vâlcea invită iubitorii sportului din judeţ la cele mai tari meciuri amicale pe care echipa noastră le va susţine pe parcursul acestei veri. Este vorba despre dubla confruntare cu CSM Bucureşti, jocurile fiind programate astăzi şi joi, cu începere de la ora 18.00, ele având caracter de prezentare a lotului de jucătoare cu care HCM va aborda viitoarea ediţie a Ligii Naţionale feminine. Disputarea celor două partide pe care Sala Sporturilor „Traian” le va găzdui zilele acestea a fost posibilă prin prisma faptului că jucătoarele de la CSM Bucureşti susţin, timp de o săptămână, un stagiu centralizat de pregătire în oraşul nostru. Astfel, împătimiţii handbalului vor avea posibilitatea de a se familiariza cu noile jucătoarele ce vor îmbrăca tricoul echipei noastre în noul sezon. Este vorba despre cele trei straniere, portughezele Diana Tavares şi Claudia Semedo, alături de rusoaica Daria Ilina, precum şi de alte două jucătoare românce, Mihaela Băbeanu şi Carmina Bădiţă.

Vestergaard, Manea şi Vizitiu revin la Vâlcea
Aşa cum se cunoaşte, pe parcursul ultimului sezon din Liga Naţională, conducerea celor de la CSM Bucureşti a reuşit mai multe campanii spectaculoase de transferuri, continuate şi în pauza competiţională actuală. Astfel, în lotul grupării bucureştene au fost aduse nu mai puţin de cinci handbaliste care au evoluat în ultimele sezoane pentru CS Oltchim Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre Oana Manea, Patricia Vizitiu, Iulia Curea, Ekaterina Vetkova şi Talida Tolnai. În plus, staff-ul tehnic al grupării din Capitală îi are în componenţă pe ultimii doi antrenori ai Oltchimului, danezii Jakob Vestergaard şi Mette Klit. Primul este director sportiv, în timp ce Mette ocupă funcţia de antrenor principal. Premise mari aşadar pentru două meciuri spectaculoase în Polivalenta râmniceană, de pe urma cărora publicul va avea numai de câştigat. În plus, pentru aceste două meciuri, organizatorii vor permite accesul publicului spectator în mod gratuit.

Victorie şi înfrângere cu naţionala universitară
Pe parcursul săptămânii trecute, jucătoarele de la HC Municipal au disputat două meciuri amicale. Elevele antrenoarei Simona Gogîrlă au întâlnit reprezentativa universitară a României, pregătită de Nicoleta Gâscă Alexandrescu. Pentru niciuna dintre cele două antrenoare scorul nu a fost important, ambele dorind să vadă nivelul de pregătire a jucătoarelor. Cele două meciuri-şcoală au fost considerate teste reuşite, handbalistele râmnicene câştigând mult la capitolul omogenizarea lotului. Totuşi, dacă e să ne raportăm şi la scorurile înregistrate, atunci putem spune că cele două echipe au dat-o „la pace”. HC Municipal a câştigat prima partidă de verificare, în timp ce naţionala universitară a triumfat la finalul celei de-a doua.