Astăzi, se face dreptate…. Un izlaz din Frâncești, „câmp de bătălie” între crescătorii de ovine


Un localnic din Frâncești reclamă autoritățile locale c-ar fi aranjat licitația pentru o pășune din zonă în cazul unei asociații de crescători de animale, asociație care abia astăzi primește autorizare de funcționare, deci…se poate înscrie la licitație. Astăzi se vede ce și cum, deoarece este ultima zi de depunere a documentelor pentru participarea la licitație. De cealaltă parte, primarul și „vicele” comunei susțin că nu au nici un amestec în această problemă, nu au oferit facilități niciunei asociații. Redăm mai jos adresa lăsată la redacția ziarului nostru de către cetățeanul Budihoi Cosmin Ionuț, dar și punctele de vedere ale primarului și viceprimarului din Frâncești:
„Subsemnatul Budihoi Cosmin Ionuț, fiul lui Budihoi Ion (crescător de animale), vă informez că numitul Troculescu Ion, primar al comunei Frân­­­cești, a săvârșit următoarea faptă de abuz în serviciu, în com­pli­ci­tate cu viceprimarul Baicu Gheorghe Ovidiu, președinte al comisiei de licitație….favorizând o asociație de crescători de animale inexistentă din punct de vedere juridic, fiind în curs de autorizare. Domnul primar, în urma ședinței comisiei de licitație din data de 16.03.2015, încheindu-se un proces verbal, stabilirea datei de licitație în 31.03.2015, ora 10.00, a împiedicat publicarea în ziar a anunțului pentru darea spre închiriere a celor nouă puncte de pășune, din localitatea Frâncești; a tot amânat publicarea în ziar până în data de 20.03.2015 când au publicat …decizia fixării datelor, fiind luată de comisia de licitație pentru 31.03.2015, ora 10.00, și cumpărarea caietului de sarcini și depunerea documentației până pe 26.03.2015, ora 14.00 …Menționez că mama domnului primar face parte din această asociație, fiind înscrisă cu opt capete bovine …Vin cu amendamentul că domnul primar este în complicitate cu vicepri­ma­rul Baicu Gheorghe Ovidiu, președinte al comisiei de licitație…Preșe­dintele comisiei de licitație a anulat licitația până când asociația de cres­cători de animale inexistentă va căpăta forme legale, favorizându-i în mod direct și folosindu-se de funcția publică pe care o deține. Crescătorii de animale din localitate au plătit garanția participării la licitație, taxa de licitație, au cumpărat caietul de sarcini și a fost anulată licitația fără vreo formă legală în ultima zi”.
Primarul Ion Troculescu: „Nu am intervenit în facilitarea niciunei licitații. În Consiliul Local mi-am spus doar punctul de vedere: licităm, licităm, dăm izlazul la oi, dar sunt cetățeni care au crescut 1, 2 vaci…ce facem când sunt 30 de cetățeni care au unul sau două animale și nu fac obiectul licitației? N-am facilitat pe nimeni…”
Viceprimar Baicu Gheorghe: „Licitația a fost programată acum o lună de zile. Nu s-a ținut pentru că niște cetățeni din luncă au contestat licitația, atât termenul de publicare, cât și hotărârea Consiliului Local. S-a făcut adresă către Prefectură, cei de acolo au dat-o spre soluționare consilierilor locali din Frâncești, iar în ședința din aprilie s-a decis că nu e întemeiată contestația și urmează să se reia licitația. Termenul de depunere a actelor este 7 mai a.c. (n.r. astăzi), iar licitația va avea loc luni, pe 11 mai. Până astăzi (n.r. ieri, 6 mai), nu s-a înscris nimeni la licitație…probabil vor fi doar acei cetățeni…deci nu văd unde-i problema”.