Astăzi, la Biblioteca Județeană, se lansează O carte despre trădare și trădători


Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea ne-a obișnuit, în ultima vreme, să găzduiască scriitori cu cărți deosebit de valoroase pentru a fi prezentate publicului cititor. Astăzi, în Sala de Conferințe a Bibliotecii va avea loc lansarea unei cărți despre care credem că va zgudui mediul cultural din județul nostru. Cu începere de la ora 11.00, în citadela vâlceană, Gen. Mr. (r) Aurel I. Rogojan prezintă iubitorilor de cultură din județul nostru volumul „Factorul intern – România în spirala conspirațiilor”. Cartea la care facem referire, pe care îndrăznim să o numim una despre trădare și trădători, este lansată de Sucursala Vâlcea a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere S.R.I. – președinte Col. (r). Grigore Predișor.

Invitați de seamă trec pragul Bibliotecii Județene Vâlcea

Momentul de lansare a cărții în citadela culturii vâlcene va fi onorat de prezența a numeroși oameni de cultură și presă, cât și a unor specialiști de vază în informații, care, prin activitatea lor, au marcat istoria contemporană a României.
• Despre autorul cărții, Gen. Mr. (r) Aurel I. Rogojan, vă putem spune că este un specialist în domeniul său de activitate, volumul la care a lucrat cu mult sârg fiind unul care impresionează prin pragmatismul faptelor prezentate, dar, mai ales, prin acuitatea problematicii pe care o tratează.
• Invitat special al evenimentului poate numărul unu al toamnei în lumea culturală a ju­dețului nostru este Gen. Col. (r) Iulian Vlad. Despre reputatul general vă prezentăm câteva cuvinte rostite de președintele Italiei imediat după evenimentele petrecute în România lui decembrie 1989: „Merită să îi ridicați o statuie”. De asemenea, istoricii contemporani îi recunosc aproape în totalitate meritul de a fi protejat integritatea teritorială a României.
• Și-au mai anunțat prezența distinse alte personalități, din care trecem în revistă câteva cu scuzele de rigoare pentru cele pe care nu le vom aminti: generalii în rezervă Costică Dogaru și Adrian Bărbulescu – specialiști în informații, doamna Col. (r) Adelina Palade – fost șef la Direcția Programe de Comunicare din cadrul S.R.I., Corneliu Vlad – cunoscut comentator de politică externă, Victor Roncea – publicist, Petru Romoșan – directorul Editurii „Compania” din București, sub a cărei egidă a fost tipărită cartea ce va fi lansată astăzi.
La final, reiterăm invitația organizatorilor, la care achesăm și noi, colectivul redacțional de la „Curierul”, de a veni astăzi la Biblioteca Județeană pentru lansarea prestigiosului volum amintit!