Astăzi, în Cupa României, Test important pentru Flacăra Horezu


• campioanele din Vâlcea şi Olt se duelează pentru un loc în turul doi al competiţiei

După ce au ratat promovarea în Liga a III-a în urma eşecului din meciul de baraj contra sibienilor de la Măgura Cisnădie, fotbaliştii de la Flacăra Horezu au posibilitatea de a-şi mai „îndulci amarul” printr-o prezenţă bună în Cupa României. Câştigători ai acestei întreceri la nivel judeţean, după o finală cu CS Şirineasa, jucătorii pregătiţi de antrenorul Vasile Ilinca vor înfrunta, chiar astăzi, campioana din judeţul Olt, AS Milcov, în primul tur al competiţiei „knock-out” a fotbalului românesc. Echipa care va merge mai departe se va stabili într-o singură manşă, meciul programat cu începere de la ora 17.30 urmând să se dispute pe Stadionul „Metalurgistul” din Slatina. Interesant de remarcat este faptul că ambele echipe au câştigat atât cupa cât şi campionatul în judeţele din care provin, dar au ratat apoi promovarea în Liga a III-a, înclinându-se în meciurile de baraj organizate de către Federaţia Română de Fotbal. Conform tragerilor la sorţi organizate în urmă cu două săptămâni de către reprezentanţii acestei instituţii, în primul tur al Cupei României au fost programate 37 de meciuri. Totuşi, dintre acestea trei nu se vor disputa în mod cert, echipele Oţelul II Galaţi, Viitorul Axintele şi Minerul 2010 Mehedinţi anunţându-şi retragerea din Liga a III-a. Au profitat de pe urma acestei situaţii formaţiile Granitul Babadag, Victoria Muntenii Buzău şi Ripensia Timişoara, care s-au calificat în turul al II-lea fără să joace.

Adversar din Liga a III-a pentru „olari”, dacă aceştia se vor califica în turul următor

Ca o curiozitate, partida dintre AS Milcov şi Flacăra Horezu este singura dintre cele 37 din cadrul primului tur al Cupei României în care se întâlnesc două echipe din Liga a IV-a. În eventualitatea în care „olarii” lui Vasile Ilinca se vor impune astăzi şi vor obţine „biletele” pentru turul al doilea, aceştia vor avea atunci ca adversar o echipă din Liga a III-a. Această situaţie ar fi pe placul antrenorului horezenilor, care de altfel a declarat că şi-ar fi dorit ca meciul contra celor de la AS Milcov să se joace pe stadionul „Treapt” din Horezu. Turul II al ediţiei 2015/2016 a Cupei României este programat miercuri, 29 iulie, cu începere de la ora 17.30. Se vor disputa 21 de meciuri, 37 dintre echipe fiind calificate din primul tur, iar alte cinci venind direct din Liga a III-a.

Zece echipe din Oltenia participă în primul tur

Pe lângă Flacăra Horezu, zona Olteniei va avea încă nouă reprezentante în primul tur al Cupei României. Ca şi partida în care evoluează echipa vâlceană, alte trei meciuri propun dueluri directe între formaţii din Oltenia. Doar CS Vişina Nouă (judeţul Olt) şi Ştiinţa Turceni (judeţul Gorj) au avut parte de adversare din alte regiuni. Acestea vor întâlni echipele Unirea Brânceni (judeţul Teleorman), respectiv CSM Şcolar Reşiţa (judeţul Caraş Severin), ambele grupări din Oltenia urmând să evolueze în deplasare.

Programul celor zece formaţii din Oltenia

AS Milcov (OT) – Flacăra Horezu (VL)
Unirea Brânceni (TR) – CS Vişina Nouă (OT)
CSU 2 Craiova (DJ) – ACSVM Craiova (DJ)
Pandurii Cerneţi (MH) – CS Podari (DJ)
Gilortul Cărbuneşti (GJ) – Minerul Motru (GJ)
CSM Şcolar Reşiţa (CS) – Ştiinţa Turceni (GJ)