Astăzi, aflăm numele noului manager al Spitalului Județean


• un economist și-n medic se luptă pentru șefia unității medicale
• Ionel Vâncea, „vice” Cartel Alfa: „Concursul e foarte corect. Astăzi, după-amiaza, aflăm cine va fi director”

Economist Georgeta Săliște, fost director al unității medicale vâlcene, și medicul chirurg, Dan Ponoran, au mai rămas în cursa pentru șefia Spitalului Județean de Urgență Vâlcea. Astăzi, cei doi susțin un interviu referitor la managementul Spitalului, iar numele noului manager îl vom afla după-amiază. „Concursul este foarte corect; fără probleme. La prima probă, dna Săliște a luat 8,7, iar Ponoran – 8,3. Dr. Ploscaru s-a retras din concurs, iar celălalt candidat, ec. Constantin Dumitrescu, nu întrunea studiile necesare participării. Cert este că mâine (n.r. astăzi, 18 iunie) urmează interviul, iar după-amiaza vom cunoaște numele noului manager al Spitalului Județean de Urgență”, a declarat Ionel Vâncea, vicepreședinte Cartel Alfa Vâlcea.
Fiecare candidat a pregătit un proiect de management cu care speră să impresioneze Comisia de evaluare. Mai menționăm faptul că, deși ambii candidați sunt reprezentanți ai PNL, Săliște este susținută de către cei care au făcut parte din Partidul Democrat-Liberal, în timp ce Ponoran are sprijinul liberalilor cu state vechi în partid.

Ce urmărește Săliște prin noua contestație????

Fostul manager al Spitalului Județean de Urgență, Georgeta Săliște, a reușit să uimească din nou (asta după ce s-a înscris la concursul pentru șefia unității medicale, deși cercetată de organele legii): după ce a obținut nota 8,7 la prima probă, cea grilă, a depus contestație. Se pare că este nemulțumită de Comisia de administrație. „Nu știm ce se urmărește prin această contestație. N-are nicio treabă cu concursul. Atâta timp cât sunt veniți oameni de la București, totul e corect. Oricum, interviul se ține astăzi”, a mai precizat, pentru ziarul nostru, sindicalistul Vâncea.
Interviul va începe astăzi, la ora 10.00.