Arhiepiscopia Râmnicului a oferit tablete unor elevi care nu au posibilităţi să participe la cursurile online


La inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopia Râmnicului a oferit tablete unor elevi care nu au posibilităţi să participe la cursurile online desfășurate la nivelul fiecărei unități de învățământ.
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a făcut un apel recent către Patriarhia Română pentru ajutorarea elevilor din familii sărace. Centrul Eparhial a inițiat o amplă acțiune educativ-socială pentru sprijinirea elevilor prin oferirea unor mijloace care să faciliteze accesul la continuare studiului.
Prioritar, suportul este oferit elevilor din anii terminali ai studiilor gimnaziale și liceale, care în această perioadă se pregătesc pentru încheierea anului școlar și examenele de absolvire. Deși numărul elevilor care au nevoie de laptop-uri și tablete este unul însemnat, prin conlucrarea sectoarelor învățământ și social-filantropic ale Arhiepiscopiei Râmnicului, au fost oferite tablete unor elevi care au obținut rezultate deosebite la învățătură, urmând ca în perioada imediat următoare să fie identificate și alte mijloace concrete de sprijinire a elevilor, la nivelul fiecărei comunități.
„Tinerii nu reprezintă doar viitorul unei societăți, ci și prezentul acesteia și, de aceea, se impune ca exigență misionară semnificativă afirmarea legăturii dintre Familie, Biserică și Școală în domeniul educației. Arhiepiscopia Râmnicului sprijină activitatea educativă într-un moment delicat, cel al crizei provocată de pandemia cu noul tip de Coronavirus care a obligat autorităţile să închidă şcolile pentru a preveni infectarea copiilor şi cadrelor didactice”, a precizat părintele Cristian Alexandru Bănuță, consilier al Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului.
Recunoștința elevilor față de sprijinul primit a descoperit bucuria nemărginită de a participa la cursuri: „sunt foarte fericit pentru primirea tabletei, întrucât pot participa la cursurile online alături de cadrele didactice pentru a continua studiile. Mulțumesc Arhiepiscopiei Râmnicului pentru acest binevenit dar”, sunt gândurile așternute de Mihai, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială nr. 5 din municipiul Râmnicu-Vâlcea. Alături de el, o altă colegă din clasa a VIII-a a aceleiași școli, Nicoleta, și-a arătat bucuria de a primi șansa de a se pregăti pentru admiterea la liceu.
„Am trăit cu emoție de la începutul clasei a VIII-a pentru că urma să susțin examenul în urma căruia să intru la liceu. Emoția s-a transformat în teamă și nesiguranță din luna martie când au fost suspendate cursurile la școală și, deși am căutat să învăț singură în această perioadă, neputând participa la cursuri alături de ceilalți colegi, simțeam un mare gol în sufletul meu. De când am primit vestea că voi avea o tabletă, nu-mi mai puteam stăpâni emoțiile și parcă nu-mi venea să cred că acest lucru mi se întâmplă mie. Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc…”, a spus Maria.