Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2021

Aproape toți vâlcenii s-au apucat de muncă? ÎNCĂ O SCĂDERE A RATEI ȘOMAJULUI în județ!


3,52% era rata şomajului în luna aprilie 2021
3,45% a fost rata șomajului din Vâlcea în luna mai
3,19% este rata șomajului comunicată de AJOFM pentru luna iunie
Numărul șomerilor din județul nostru se menține la valori reduse. La sfârșitul lunii iunie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea erau înregistrați  5.138 șomeri (din care 2.534 femei), rata șomajului fiind de 3,19%. Din totalul de 5.138 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Vâlcea, 1.981 beneficiau de indemnizaţie de şomaj, iar 3.157 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 3.309 șomeri provin din mediul rural și 1.829 sunt din mediul urban.
În luna iunie 2021, 124 de absolvenți s-au înregistrat ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Șomerii cu studii gimnaziale/ fără studii/ școală profesională au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Vâlcea – 3.189 (62%). Aceștia sunt urmați de cei cu studii liceale și postliceale – 1.584 (31%), în timp ce 365 șomeri (7%) au absolvit studii superioare.

Problema este că mulți dintre șomerii vâlceni sunt persoane „greu sau foarte greu ocupabile”

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel:
• 676 persoane foarte greu ocupabile;
• 1.856 persoane greu ocupabile;
1.989 persoane mediu ocupabile;
• 617 persoane ușor ocupabile.
„Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Vâlcea sunt afişate pe pagina de internet a AJOFM Vâlcea la adresa www.anofm.ro, secțiunea «Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea/Comunicate de presă»”, au informat reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vâlcea prin intermediul unui comunicat de presă.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul Biroului de Comunicare al AJOFM Vâlcea

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate