Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 aprilie 2021

Apocalipsa din Budești


• 14 mașini luate de ape, din parcarea unei societăți • peste 50 de gospodării afectate • circulația pe DN 7, oprită temporar • mâine, Comitetul pentru Situații de Urgență inventariază pagubele • apă potabilă pentru oamenii din Golești
În urmă cu aproximativ o jumătate de oră, a fost întrunit Comitetul pentru Situații de Urgență Vâlcea, scopul reprezentându-l prăpădul abătut asupra comunității din Budești, în urma precipitațiilor abundente. În opinia prefectului de Vâlcea, Radu Renga, astăzi, deși nu existau date oficiale ale meteorologilor, se poate vorbi de precipitații istorice.
Ce mi s-a părut ieșit din comun, a fost faptul că 14 autovehicule, parcate în curtea unei societăți, lângă un zid de beton, au fost luate de ape. șase dintre ele au ajuns în albia râului, cinci se aflau sub pod, iar restul chiar în Olt. Mai mult, 15 case au fost inundate, iar alte 50 afectate. Nu s-au înregistrat pagube în rândul animalelor. Pentru că autovehiculele au rămas blocate sub pod, a trebuit să oprim circulația pe DN7. Circulația s-a reluat după verificările celor de la Gospodărirea Apelor și celor de la Drumuri Naționale, dar erau coloane lungi de mașini. Oamenii ieșeau de la muncă”, a declarat Renga.
Prefectul a dispus ca mâine o comisie din cadrul Prefecturii să identifice pagubele și să fie întocmit un proiect hotărâre de Guvern pentru a ajutora pe cât posibil persoanele afectate. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat inclusiv identificarea posesorilor mașinilor luate de ape pentru a-i ajuta în cazul în care nu dispun de asigurări. Probleme s-au înregistrat și la Golești unde au fost solicitate resurse de apă potabilă.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate