APM Vâlcea a venit cu anunțul: CAMPANIA NAȚIONALĂ „CURĂȚĂM ROMÂNIA!” se prelungește până la finalul lunii mai


Reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Vâlcea ne-au anunțat că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a prelungit cu o lună campania naţională intitulată „Curăţăm România”. Astfel, acţiunile de ecologizare şi conştientizare din cadrul campaniei amintite vor continua până la data de 31 mai 2022.
„Întrucât sunt încă deşeuri abandonate ilegal în cantităţi considerabile, se dă astfel posibilitatea tuturor autorităţilor publice, ONG-uri şi voluntarilor să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de curăţare şi în luna mai 2022”, după cum a transmis ministrul Mediului Tanczos Barna.
„Administraţiile locale pot depune în continuare cereri de finanţare pentru acţiunile de ecologizare. (https://bit.ly/finantareCampanie). În funcţie de numărul locuitorilor se acordă sume între 3.000 şi 30.000 de lei. Până în prezent, la nivel național, 230 de UAT-uri au depus cereri de finanţare pentru acţiuni de curăţare. Începând cu data de 1 iunie 2022, Garda Naţională de Mediu va demara controale tematice, în toată țara, cu privire la respectarea legislației privind salubrizarea terenurilor. Ministrul a precizat că primăriile care nu s-au implicat în campanie vor fi, bineînțeles, primele vizate de aceste controale”, se arată într-un comunicat de presă transmis de APM Vâlcea, semnat de ing. Alin Voicescu – director executiv și de cons. Alina Istocescu – purtător de cuvânt în cadrul instituției.
Sursă foto: Arhivă
• Material realizat cu sprijinul APM Vâlcea