Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

13 aprilie 2021

APIA a dat startul campaniei de primire a cererilor de subvenție


• Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2016, în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, respectând calendarul stabilit și obiectivele propuse
În cadrul unei conferințe de presă organizate ieri dimineață la sediul propriu, conducerea Agenției vâlcene în frunte cu directorul Adrian Pintea (foto, în centru) a prezentat în detaliu obiectivele acestei campanii. Astfel în perioada 1 martie – 16 mai, la centrele judeţene/locale ale APIA se depun fără penalizări cererile unice de plată. Cererile unice de plată pot fi depuse şi după data de 16 mai 2016, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul, dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 16 mai, potrivit prevederilor art.13 alin. (1) din Regulamentul delegat (UE) nr. 640/2014 din 11 martie 2014. Solicitările depuse după data de 10 iunie 2016 nu mai sunt admise la calcul, iar beneficiarului nu i se acordă nici un fel de plată sau de sprijin.
Și în Campania 2016, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic folosind aplicaţia IPA Online. Finalizarea și închiderea cererii unice de plată în IPA Online se face numai în centrele APIA, în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea cererii, după verificarea acesteia și a mesajelor din controlul parcelelor digitizate, precum și corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Cererile unice de plată se depun la centrele județene APIA în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren  agricol şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol. Fermierii vor depune o singură cerere, chiar dacă deţin suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. Pentru a utiliza timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea cererii, este necesar ca fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați. La nivelul județului, conducerea vâlceană anunță că 20.243 fermieri se află în baza de date pentru sprijinul financiar 2015.

Etichete: , ,

Alte articole de la Agricultura