Apel alarmant la 112 din partea unui necunoscut


La data de 16 iunie, orele 21.30, o persoană a sunat la Jandarmeria Vâlcea, apelând numărul de urgenţă 112, pentru a cere ajutor. Acea persoană a anunțat că s-a rătăcit, însă la scurt timp conexiunea s-a întrerupt brusc, fără a mai putea fi contactată. Perimetrul de localizare al persoanei a fost stabilit în aria zonei de N-V judeţului nostru.
„În căutarea acesteia, au fost mobilizate forţe din cadrul Jandarmeriei Vâlcea, ISU Vâlcea si Salvamont. Activităţile de căutare s-au desfăşurat pe parcursul a șapte ore şi au fost întrerupte la ora 03.00 dimineaţa din cauza fenomenenlor meteorologice nevaforabile şi a vizibilităţii extrem de reduse. Jandarmii montani, poliţiştii, pompierii şi salvamontiştii au cercetat toate hotelurile şi pensiunile deschise în această perioadă în staţiunea Băile Olăneşti, mânăstirile şi schiturile aflate pe traseele montane din zonă, din nefericire fără succes”, au informat jandarmii vâlceni.
„Menţionăm că în tot acest timp nimeni nu s-a sesizat cu privire la dispariţia bărbatului, iar autorităţile locale încă mai cercetează zonele. Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă, având în vedere numărul mare de turişti care tot mai des se abat de la traseele turistice marcate şi se rătăcesc. Atunci când doriţi să vă aventuraţi pe munte, interesaţi-vă foarte bine asupra alunecărilor de teren şi traseului pe care doriţi să îl parcurgeţi. Nu plecaţi la drum în condiţii atmosferice nefavorabile, fără echipament adecvat şi cel mai important – nu plecaţi singur la drum!”, au mai transmis jandarmii.
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea

Posting....