Aparatură de 10.000 euro pentru secția Neonatologie


• Maternitatea din Râmnic a fost dotată cu analizator de gaze din sânge, bilirubinometru, lampă de fototerapie • gata cu așteptarea în rândul bebelușilor ce fac icter: mai multe lămpi de fototerapie

Ieri, la sediul Maternității din Râmnic, au fost prezentate echipamentele achiziționate de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, din banii strânși în urma evenimentului intitulat „Maratonul Olteniei”. La conferința de presă organizată în acest scop au participat: managerul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, chirurgul Dan Ponoran, directorul de Operațiuni al Grupului  CEZ în România, Doina Vornicu, dr. Monica Nicolae – șef Secția Neonatologie din cadrul Maternității, Eduard Vârlan – viceprimarul Râmnicului, Vasile Cocoș – viceprimar Râmnicu Vâlcea, Bogdan Popescu – consilierul președintelui CJ Vâlcea, Gheorghe Păsat, Dan Luciani – purtător de cuvânt Instituția Prefectului Vâlcea. Maratonul Olteniei a fost evenimentul care a dus la salvarea vieții copiilor născuți prematur, oferindu-le aparatura necesară. Partea cea mai bună din toată această acțiune a fost aceea că, la cei 4.000 de euro strânși în urma competiției, a taxei plătită de către participanți veniți din toate colțurile țării, suma aproape s-a triplat. Cei de la CEZ Oltenia au oferit Maternității aparatură medicală în valoare de 10.000 euro. Printre alte echipamente achiziționate, Maternitatea a primit un analizator de gaze din sânge, un bilirubinometru, o lampă de fototerapie etc.

Ponoran și Vârlan, viitorii participanți la Maraton

 

„Mulțumesc CEZ România pentru implicare, pentru sprijinul oferit. Inițial, vorbeau de dublarea sumei, dar, într-un final, aceasta aproape s-a triplat. Mă bucură faptul că am văzut implicare și din partea oamenilor. A existat un om venit tocmai de la Deva, de la aproximativ 200 de kilometri, pregătit să participe. Fetița acestui om se născuse prematur și când a auzit că banii strânși merg către secția Neonatologie din cadrul Maternității din Râmnic n-a ezitat să alerge. Proiectul este unul frumos, iar faptul că mari companii din Oltenia se implică în sănătate e un lucru nobil. Mai ales acum, când finanțarea sănătății nu este suficientă. De ce am ales Neonatologia? Pentru că este o secție importantă din spital, cu impact emoțional major”, a declarat Dan Ponoran, managerul SJU Vâlcea. La finalul conferinței de presă, managerul SJU Vâlcea, Dan Ponoran și „vicele” Vârlan s-au angajat că, la anul, la următoarea ediție a Maratonului, vor alerga pentru o cauză nobilă.