Angajaţii Exploatării Miniere şi-au pus în practică ideile Un nou traseu turistic în Salina Ocnele Mari


În data de 30 iunie, la Salina Ocnele Mari a fost deschis un nou traseu turistic în adâncul pămân­tului. Vechea galerie a fost închisă şi s-a deschis una de patru ori mai mare, cu un spaţiu mult mai ge­neros pentru turişti, amenajată în proporţie de 95 la sută şi cu multe surprize pentru cei care îi vor călca pragul. „Toate amenajările din vechea galerie au fost mutate în noua locaţie şi au fost realizate altele noi pentru ca turiştii să aibă unde îşi petrece câteva ore în linişte şi benefice pentru sănătate. Timp de o săptă­mână, angajaţii Ex­ploatării Mi­niere au lucrat zi şi noapte, au pus suflet şi, cu chel­tuieli materiale reduse, au ame­na­jat un spaţiu care le oferă turiştilor mult mai multe decât le oferea vechea ga­lerie. Traseul turistic a fost ame­najat în aşa fel încât să cuprindă zonă culturală, zonă sportivă, zonă de distracţie pentru copii, zonă de tratament sau zonă de distracţie. În mijlocul amenajă­rilor, angajaţii de la Minieră au ame­najat un traseu de promenadă care se roteşte în jurul zonelor amintite mai sus”, a declarat primarul Petre Iordache.
Cea mai frumoasă zonă nou – amenajată este cea sportivă, unde terenurile de tenis, fotbal, baschet şi alte sporturi sunt aproa­pe la mă­rimea standard pentru competiţii. De altfel, chiar directorul Marius Tănasie de la Exploatarea Minieră Rm. Vâlcea spune că acum se pot organiza competiţii şi pot veni acolo sportivi de performanţă să se antreneze. Nu lipseşte nici restau­rantul, unde se poate organiza o nuntă „ca-n poveşti” cu câteva sute de per­soane şi nu lipseşte nici crama, unde se pot găsi vinuri de toate soiurile, la discreţie.

Conceptul „Fabrică de sănătate” a fost preluat de la primarul Iordache

Angajaţii Exploatării Miniere au preluat până şi conceptul de „Fabrică de sănătate”, lansat de pri­marul Petre Iordache, amena­jând o zonă specială de tratament pentru turişti. „Biserica este una diferită de cea din vechea galerie. Mult mai spaţioasă, dar construită exact în forma unui locaş de cult, cu toate cele necesare desfăşurării actului religios, inclusiv cu un altar pentru preoţi. Mai este de muncă, iar angajaţii Minierei recunosc asta, pentru că ideile lor despre cum ar trebui să arate salina pe viitor sunt multe şi deosebite. Proiectul lor nu se opreşte aici, însă mai au nevoie şi de finanţare pentru finalizarea lui. Deocamdată, investiţia este foarte mică, iar munca de amenajare le aparţine în totalitate minerilor care au lucrat cu inima şi cu sufletul pentru a le oferi turiştilor un traseu turistic deo­se­bit”, a declarat directorul Tănăsie.