Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2020

Ambasada SUA promovează inițiativa și ideile noi


• Ana Maria Brezniceanu, fondatoarea Școlii Montessori din București, a primit titlul „Antreprenorul lunii noiembrie” direct de la ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm
Prin intermediul programului „Antreprenorul lunii”, lansat în anul 2015, Ambasada Statelor Unite în România promovează persoanele și companiile din țara noastră care au demonstrat în mediul economic că au înțeles potențialul unei idei noi, iar apoi, printr-o abordare îndrăzneață, au reușit să transforme acea idee în realitate. Marți, 17 noiembrie, ambasadorul SUA, Hans Klemm (foto, dreapta), a făcut cunoscut numele antreprenorului desemnat câștigător în luna noiembrie. Câștigătorul, sau mai bine spus câștigătoarea, este fondatoarea Școlii Montessori din București, Ana Maria Brezniceanu (foto, stânga).
În rândurile următoare, prezentăm, parțial, discursul ambasadorului Hans Klemm: „Ana Maria Brezniceanu a petrecut trei ani în Canada, la studii doctorale în educaţie globală şi a cercetat diverse abordări educaţionale, inclusiv metoda Montessori. La întoarcerea în România, doamna Brezniceanu a fost nemulţumită de opţiunile de educaţie preşcolară pe care le avea la dispoziţie pentru copilul său, atât în sistemul public, cât şi în cel privat. În 2007, ea a deschis Grădiniţa Montessori din Bucureşti şi a început să lucreze cu 8 copii cu vârste până la 6 ani. A fost prima grădiniţă Montessori care a primit autorizaţie din partea Ministerului Educaţiei Naţionale. În 2011, bazându-se pe succesul grădiniţei şi încurajată de părinţi, doamna Brezniceanu a înfiinţat o clasă primară, unde copiii să poată continua să studieze conform programei Montessori. În 2014,succesul şcolii şi dezvoltarea sa constantă au determinat-o pe doamna Brezniceanu să înfiinţeze o clasă Montessori pentru copiii mai mari. Astăzi, Şcoala Montessori Bucureşti are 140 de elevi cu vârste de până la 12 ani şi 22 de învăţători şi educatori. Pasiunea doamnei Brezniceanu pentru educaţia copiilor şi spiritul său antreprenorial au determinat-o să înfiinţeze şcoala. Făcând acest lucru, ea le-a oferit şi altor părinţi din România o opţiune educaţională în plus, cu înalte standarde academice. Ea a găsit un sector de piaţă neexplorat în spaţiul educaţional românesc şi a înţeles dorinţa puternică a părinţilor de a avea mai multe opţiuni pentru educaţia copiilor lor. În Săptămâna Mondială a Antreprenoriatului şi Săptămâna Internaţională a Educaţiei, o felicit din inimă pe doamna Brezniceanu pentru înfiinţarea Şcolii Montessori din Bucureşti. Ana Maria întruchipează principalele calităţi ale unui antreprenor: inventivitate, pasiune şi originalitate. Pentru o dezvoltare economică sustenabilă, România are nevoie de cetăţeni inovatori, creativi şi cu spirit antreprenorial. Astăzi (n. red. marți), îi acordăm recunoaştere doamnei Brezniceanu pentru contribuţia sa foarte importantă la construirea României de mâine, o Românie mai educată şi cu mai mulţi antreprenori.”

Etichete: , , , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate