Am asistat la un altfel de moment istoric și nu ne-am dat seama: Cea mai bună lovitură de imagine din ultimii 30 de ani!?


Cele trei zile petrecute de Papa Francisc în România au adus o mediatizare neașteptată (și gratuită!) a țării noastre pe aproape întreg mapamondul. Cel puțin un sfert dintre pământeni au aflat cât de primitoare și ospitalieră este țara noastră, au văzut oameni frumoși, zâmbitori, natură verde, uneori chiar cer albastru și soare… e adevărat printre destui nori… dați tot de Dumnezeu. Această vizită a Suveranului Pontif, catalogată inițial ca fiind foarte importantă pentru spiritualitatea românească, pare să fi «lovit» din plin într-o direcție mult mai… profană. România s-a bucurat de o promovare infinit mai mare și mai bună decât toate programele derulate pentru promovarea turismului prin frunzele din Grădina Carpaților, oaia românească, mititeii și alte bazaconii. Papa a promovat țara noastră într-un mod în care, cel puțin după anul 1990, nici Michael Jackson, George Bush, Vladimir Putin și, îndrăznim să spunem, nici Papa Ioan Paul al II-lea și multe alte nume foarte cunoscute la nivel mondial nu au reușit!
La final, rămâne totuși o întrebare (retorică): Papa i-a cucerit pe români sau românii au cucerit lumea cu ajutorul Papei?

Posting....