ALGORITMUL POLITIC schimbă și profesioniști!


Președinte al Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) începând cu 15 ianuarie 2020, ing. chimist Gheorghe Ioniță a demisionat din această funcție, în care avea rang de secretar de stat, la mijlocul lunii ianuarie 2021. Motivul este unul simplu. Conform algoritmului stabilit de actuala alianță de guvernare din România, această funcție a revenit unui om susținut de USR-PLUS (mai exact este vorba despre Marian Ciurea-Ercău). Astfel, Gheorghe Ioniță, un profesionist în acest domeniu, și-a prezentat demisia din funcția din care oricum urma să fie schimbat. Fostul viceprimar al Râmnicului a fost eliberat din funcția de președinte, o decizie în acest sens a premierului Florin Cîțu fiind publicată miercuri, 17 februarie 2021, în Monitorul Oficial al României.
Am stat de vorbă cu Gheorghe Ioniță pe marginea acestui subiect, liberalul susținând că nu este supărat pe mai-marii partidului din care face parte pentru că nu au reușit să negocieze ca această funcție să rămână ocupată de un om care să fie susținut de PNL. Fostul viceprimar al Râmnicului a declarat că înțelege că a fost vorba despre o negociere politică și că a preferat să demisioneze. Mai mult decât atât, Ioniță a declarat că vede și partea plină a paharului din toată această întâmplare, el având astfel posibilitatea de a-și continua proiectele din cadrul ICSI Râmnicu Vâlcea. De altfel, liberalul ne-a mărturisit cu vădită satisfacție că joi, 18 februarie, a avut, după mult timp, o zi întreagă în care și-a desfășurat activitatea în laboratorul de la ICSI!
În context, mai este important de precizat faptul că această Comisie Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) reprezintă autoritatea națională în domeniul reglementării, autorizării și al controlului activităților nucleare din România. CNCAN se află în subordinea Primului Ministru.