Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

18 septembrie 2020

Alegeri liniștite cu puțini votanți în mediul rural


Dacă la oraș lumea s-a mai mobilizat către secțiile de votare, în mediul rural, lucrurile stau cu totul altfel. Sunt comune unde prezența e foarte mică la vot, iar edilii speră ca măcar după ora 16.00 lucrurile să se îmbunătățească. De exemplu, în comuna Câineni: liniște din toate punctele de vedere.
„La cele patru secții de vot, puțină lume. E liniște și prea puțin electorat. În Câinenii Mari, spre exemplu, din cei 604 oameni cu drept de vot se prezentaseră la urne, în urmă cu puțin timp, doar 106. La fel și-n Greblești. Din 607 votanți așteptați în secții, veniseră doar 132. Sperăm ca peste câteva ore să avem mai mulți localnici la urne”, a declarat, pentru ziarul nostru, primarul Ion Nicolae.
Așa stau lucrurile și-n comunele Racovița, Sălătrucel, Păușești-Măglași și Drăgoești. Liniște pe secții, liniște în zone.
În Râmnicu Vâlcea, prezența la vot, la ora 14.20, era de 22,38%, adică votaseră peste 21.000 de persoane. La nivel de județ, prezența era de 22,40%, ceea ce înseamnă că-și exprimaseră votul peste 75.000 de vâlceni.

Etichete: , ,

Alte articole de la Actualitate