Alege înțelept asigurarea mașinii tale


Tipuri de asigurări auto.

Știi deja că pentru a circula în plină legalitate pe drumurile publice trebuie să ai o asigurare auto. Există două mari categorii de asigurări auto: cea obligatorie (RCA) și cea facultativă (CASCO).
Dacă nu o deții pe cea din urmă nu este o problemă dar dacă nu ai RCA, ești pasibil de sancțiunile prevăzute de lege atunci când ești oprit de polițiști în trafic.

Asigurări auto: RCA vs. CASCO

Dacă ești responsabil, vei face tot posibilul să asiguri bunurile materiale pe care le deții. Ba mai mult, îți vei dori să știi că ești în siguranță, tu sau pasagerii tăi dar și ceilalți participanți la trafic.
RCA – această asigurare auto acoperă pagubele produse în cazul accidentelor din culpa proprietarului. RCA-ul acoperă pagube materiale dar și pe cele legate de vătămarea corporală sau deces cauzate de accident.
CASCO – este asigurare pe care șoferul o face suplimentar RCA-ului și care va oferi despăgubiri pentru avarii parțiale sau totale apărute în urma unor situații neprevăzute dar în limita sumei pentru care a fost încheiată asigurarea. Tot de tip CASCO sunt și asigurările care despăgubesc proprietarul în cazul unui furt sau avariile produse în urma tentativei de furt.
Ține cont de faptul că din 2007 a fost inclusă în asigurarea obligatorie și așa numita Carte Verde care te va ajuta în acoperirea pagubelor produse în accidente în țările membre ale UE plus Andora, Croația și Elveția. În alte situații va fi necesar să obții această asigurare separat.

Cum alegi cea mai bună asigurare auto?

Ca să te asiguri că ai făcut o alegere bună trebuie să ții cont de câteva aspecte:

  • ce îți dorești tu de la acea asigurare;
  • diferențele dintre ofertele companiilor de asigurări auto și ce acoperă
    asigurarea aleasă;
  • analizează cu atenție condițiile de despăgubire;
  • calculează înainte valoarea poliței;
  • asigură-te că închei un contract cu o companie autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară din România.

Când vine vorba de asigurarea auto de tip CASCO șoferii au tendința să fie mai atenți și să caute toate beneficiile oferite pentru a acoperi cât mai multe daunele ce s-ar putea ivi în privința mașinii și nu numai.
Companiile de asigurări sunt conștiente de acest lucru astfel că vin în fața clienților cu oferte adaptate nevoilor. Pe Asigurari-Valcea.ro poti vedea cele mai avantajoase Promotii CASCO

De ce acte ai nevoie la încheierea asigurării auto?

Indiferent de oferta aleasă din propunerile companiilor de asigurari auto Valcea, este important să cunoști aceste lucruri pentru a putea lua cea mai bună decizie. Încheierea asigurării auto se va face foarte ușor, unele companii oferă posibilitatea de a fi realizată online și poate fi încheiată pe o perioadă de 6 sau 12 luni.
Acte necesare pentru incheierea unei asigurari auto: carte de identitate/buletin al proprietarului, certificatul de înmatriculare al autovehiculului și permisul de conducere.

Posting....