„Afirmațiile lui Gutău despre mine și liceu sunt un act premeditat”


• susține Adrian Boureci, director Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”
Contactat pentru un punct de vedere, așa cum e deontologic corect, după conferința furtunoasă susținută de edilul Mircia Gutău și afirmațiile făcute la adresa conducerii Liceului „Pleșoianu”, directorul Adrian Boureci ne-a precizat:
„M-am săturat de forma asta… «el știe tot, el face tot». Spațiul unde vrea să facă acel campus pentru liceele tehnologice, cel de la Troianu, e mai mic. Dacă noi am face școala, ar fi mult mai bine. Știe că ne lovim de subfinanțare și consider că afirmațiile făcute la adresa mea, a liceului, reprezintă un act premeditat. M-am săturat de concepția: «Statul sunt eu». E tipic ceea ce face. Ar trebui să fie mai corect în abordări. Nu toți sunt plecați în fața lui. Cred că ținta lui o reprezintă terenul de pe Morilor, aproape de el. Ce a făcut prima dată când a ieșit primar? A făcut sens unic unde își are locuința și a turnat asfalt pe Morilor unde are club. A pus el vreo cărămidă la clădirile astea? Au muncit generații de generații de a le păstra menirea: aceea de a educa elevii”, și-a vărsat oful Adrian Boureci.

Cum sunt comentate rezultatele slabe de la Bac?
Directorul Liceului „Căpitan Pleșoianu” a spus câteva cuvinte și despre rezultatele elevilor de la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie 2016: „Cât despre rezultatele slabe la Bac, elevii aceștia vor doar să se formeze profesional. El (Mircia Gutău n.r.) n-a înțeles nimic. Elevii nu țin cont, în primul rând, de Baca­laureat, ci de obținerea unui certificat profesional pentru o meserie. Să nu mai spun că, doar cu o zi înaintea conferinței, nu știa câți elevi are liceul. Și-a pus purtătorul de cuvânt să sune la liceu și să afle. Eu sper să fiu lăsat în pace. Am avut un dictator comunist și m-am săturat. Am crezut că va fi altfel ca primar, de data aceasta, dar e o deziluzie ce face”.