Adrian Boureci despre învățământul vâlcean de azi: „Au ajuns infractori să batjocorească profesorii! Să ne facă papagali și bădărani…”


• fostul director al Liceului Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleșoianu”, prezență neașteptată la protestul dascălilor de ieri de la Prefectură
După cum vă informam și anterior, Uniunea Sindicatelor Învățământ Vâlcea a organizat o pichetare a sediului Prefecturii Vâlcea. Între orele 12.00 – 14.00, câțiva dintre membrii de sindicat au protestat față de grilele Legii salarizării, calculul incorect al sporurilor, subfinanțarea educației, necuprinderea în Legea bugetului de stat pentru 2017 a sumelor necesare pentru plata sentințelor judecătorești, cuantumul pensiilor celor care au lucrat în învățământ, învechirea și neadaptarea programelor școlare la cerințele pieței muncii și tergiversarea elaborării proiectului unei noi legi a educației.
Din fața Prefecturii, s-au adresat protestatarilor președinte USLÎ Vâlcea, Lucian Marinescu, dar și Adrian Boureci (foto, în centrul imaginii). Fostul director al Liceului Tehnologic „Căpitan Pleșoianu” a avut un discurs extrem de bine țintit și care nu a lăsat loc de prea multe interpretări, plângându-se de faptul că învățământul de azi este prizonierul unor „interese personale de natură economică a celor care au ajuns să conducă vremelnic orașul”. Boureci a sintetizat perfect locul unde a picat educația: „Au ajuns infractori să ne facă «papagali» și «bădărani» pentru simplul motiv că nu dansăm după cum ne cântă ei și interesele lor imobiliare!”.