ADI VASILE a chemat la națională două handbaliste de la SCM


La numai câteva zile de la momentul în care a fost instalat la timona echipei naționale de handbal feminin a României, selecționerul Adi Vasile a anunțat lista cu jucătoarele convocate pentru prima acțiune de pregătire a tricolorelor din anul 2021. Reunirea naționalei este programată la București, în data de 2 februarie. Au fost chemate 23 de handbaliste, 22 dintre acestea evoluând pentru echipe de club campionatul intern (singura excepție este portărița Yuliya Dumanska de la Podravka). Doar 16 jucătoare dintre cele convocate pentru acțiunea de pregătire de la București vor face parte din lotul naționalei care se va deplasa în Muntenegru pentru a participa la turneul preolimpic de la Podgorica, programat în perioada 19-21 martie. Reamintim că, la acel turneu, România va înfrunta Norvegia, Muntenegru și Kazahstan pentru a obține dreptul de participare la Jocurile Olimpice de la Tokio.
Pe lista cu jucătoare convocate, anunțată de Adi Vasile, se află și două handbaliste de la SCM Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre extrema Cristina Florică și portărița Diana Ciucă. CSM București (șase) și Gloria Bistrița-Năsăud (cinci) au cele mai multe jucătoare convocate în lotul național.
Întrebat care sunt obiectivele imediate ale echipei naționale, selecționerul Vasile a declarat pentru site-ul FRH: „Avem în față un turneu preolimpic care este o șansă fantastică de a ne putea califica la Jocurile Olimpice. Suntem datori să fim la maximul potențialului pe care îl putem atinge în martie la acel turneu. Tocmai de aceea, echipa națională a României se va întâlni de două ori până la acel turneu preolimpic. În 2 februarie, când jucătoarele vor primi un set de documente foarte clare privind strategia noastră, a modului în care vom dori să jucăm și un set de documente scrise și video cu adversarii noștri. Toate aceste lucruri vor trebui studiate foarte bine de jucătoare. Din 23 până în 27 februarie, ne vom întâlni pentru un cantonament cu antrenamente. Atunci trebuie să avem o bază de la care plecăm. După luna februarie, vom putea trage câteva concluzii asupra celor prezentate echipei, răspunsului echipei și asupra a ceea ce putem schimba, îmbunătăți. Acesta este obiectivul nostru: să ne fie clar nouă înșine cum trebuie să jucăm în toate aspectele jocului. Toată atenția noastră se îndreaptă către acest turneu preolimpic și a pregătirii lui. Îmi doresc ca luna februarie să o folosim foarte bine din toate punctele de vedere”.