ACEASTA ESTE PASĂREA salvată de polițiștii vâlceni


Un raport recent, prezentat în presa centrală, arăta faptul că este nevoie de suplimentarea numărului angajaților care activează în Poliție, dar și în inspectoratele pentru situații de urgență din întreaga țară. Evident, cârcotașii s-au grăbit să spună că nu este nevoie de alți… bugetari. Însă, lucrurile nu stau chiar așa! De ce? Simplu! Structurile amintite mai sus nu au ca atribuțiuni doar ceea ce cred unii dintre români: polițiștii să prindă hoți, iar pompierii să stingă incendii! Sigur, acestea sunt unele dintre atribuțiunile de bază ale structurilor amintite. Dar mai sunt multe alte misiuni pentru desfășurarea cărora este nevoie de… personal!
Iar dacă vreți un exemplu concret, recent și de aici, de lângă casă, vi-l prezentăm în rândurile de mai jos:
La data de 26 august 2021, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Vâlcea au fost sesizați de către un bărbat în vârstă de 75 de ani, aflat în vizită în comuna Slătioara, cu privire la faptul că a găsit un pui de barză. Acesta era căzut din cuibul aflat chiar în fața locuinței soacrei sale.
Polițiștii s-au deplasat imediat la fața locului, pentru preluarea păsării și acordarea de îngrijiri de specialitate. Ulterior, barza a fost preluată de Asociația Prietenii Berzelor, organizație care a sărit de nenumărate ori în sprijinul animalelor.
Sursă foto: IPJ Vâlcea
Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea