Accidente „de vară” pe străzile judeţului


accident8Poliţia informează că, joi, în jurul orei 11.35, S. Dumitru, de 60 ani, din municipiul Buzău, în timp ce conducea pe DN 67, în comuna Bărbăteşti, un autoturism marca Renault, la km 160+800 m, s-a angajat în depăşirea neregulamentară a unui autotren, condus de M. Costinel, de 42 ani, din municipiul Craiova, moment în care a intrat în coliziune frontală cu un autoturism marca Fiat, condus de către Z. Cristian, de 50 ani, din municipiul Bîrlad, care circula din sens opus.

„În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a minorei L. A., în vârstă de 7 ani, din municipiul Buzău, pa­sa­geră pe bancheta din spate a autoturismului Renault. Persoana rănită a fost diagnosticată cu traumatism minor membru inferior drept, dureri regiune cervicală, edem al buzei superioare, refuzând transportul şi internarea în spital. Este bine de ştiut faptul că respectivul sector de drum unde a avut loc incidentul era prevăzut cu marcaj simplu continuu, indicatoare rutiere curbă periculoasă la dreapta şi depăşirea interzisă. Totodată, conducătorii autovehiculelor au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezul­tatul fiind negativ şi li s-au recoltat şi câte o probă  biolo­gică de sânge în vedere stabilirii alcoolemiei. În continuare se vor efectua cercetări pentru stabilirea cauzelor produ­ce­rii accidentului”, mai precizează raportul oficial dat publi­cităţii de către Poliţia Rutieră.

Joi seara, la  ora 17.10, V. Andreea, de 24 ani, din Râmnicu Vâlcea a condus un autoturism marca Ford, pe strada Rapsodiei din municipiu Râmnicu Vâlcea, iar la intersecţia cu strada Decebal, a fost surprinsă de manevra biciclistului V. Ion, de 51 ani, din comuna Vlădeşti, care nu s-a încadrat corespunzător în executarea virajului la dreap­ta. Bărbatul, neîncadrându-se corespunzător, a pă­truns pe contrasens, a lovit cu roata faţă bordura trotua­ru­lui, după care a ricoşat din bordură în autoturismul marca Ford şi a căzut pe carosabil. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a lui V. Ion, diagnosticat cu  TCF acut şi plagă buză superioară. Atât conducătoarea auto, cât şi biciclistul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, recoltându-li-se  şi o probă biologică de sânge.  Poliţia anunţă că, în continuare, se vor efectua cercetări pentru stabilirea cauzelor producerii accidentului.