Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

25 octombrie 2020

8 lei, patru mese pe zi, e mult!!!??? În Păușești-Măglași, Grădinița cu Program Prelungit nu funcționează


Săptămâna viitoare, noua unitate preșcolară din Păușești-Măglași, Grădinița cu Program Prelungit, ar fi trebuit să-și deschidă porțile. La cererea a 28 de localnici, oameni ce susțineau că nu au cu cine să-și lase copiii cât timp muncesc, primarul Alexandru Dediu a depus toate eforturile și a reușit să obțină finanțare de la Banca Mondială pentru construirea unei noi grădinițe, una cu program prelungit. Numai că omul nu e niciodată mulțumit. 22 din cei 28 de cetățeni care au semnat pentru realizarea grădiniței cu program prelungit au dat înapoi când au auzit că prețul pe zi, pentru hrana copiilor, este de 8 lei.

„Am avut 28 de cereri și pe asta ne-am bazat când am făcut proiectul și am primit și finanțarea. Am reușit să vorbim cu o firmă din Olănești să ne ajute cu masa. S-a stabilit prețul de 8 lei/zi în condițiile în care copiii ar fi avut parte de mic dejun, prânz, gustări. Nu e mult. Trebuie să te gândești că nu poți asigura într-o zi patru mese copilului cu suma asta…8 lei!!!??? ”, a declarat, pentru ziarul nostru, viceprimarul comunei, Marcel Radi.

GRADINITAÎn aceste condiții, cu doar șase copii, Grădinița nu poate funcționa.  Și uite așa, în bătaie de joc aș spune, o investiție este lăsate de izbeliște. Poate, cu timpul, localnicii vor înțelege cum stă treaba, își vor da copiii la grădiniță, înțelegând că suma de 8 lei/zi e chiar infimă. Până una alta, menționăm că noua unitate educațională dispune de toate condițiile desfășurării activităților didactice. Dispune de toalete specifice preșcolarilor, aflate în interiorul unității, de pătuțuri moderne, mobilier nou, jucării, izolator în cazul copiilor bolnavi etc.

Etichete: , ,

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Actualitate