6 milioane de lei pentru primăriile vâlcene pe H.G. 577


• deputatul Buican spune că banii se vor distribui administraţiilor publice locale ce au executat lucrări pe acest program de investiţii şi au datorii către constructori

Relaţia de prietenie dintre preşedintele PNL Vâlcea şi Eduard Hellvig, minis­trul Dezvoltării Regionale şi Turismului, începe să îşi arate roadele. La începutul acestei săptămâni, în urma discuţiilor pe care deputatul vâlcean le-a purtat, s-a decis o nouă alocare de fonduri pentru proiectele pe H.G. 577 în valoa­re de 6 milioane de lei. Conform declaraţiilor de­pu­tatului Cristian Bui­can, cele şase milioane de lei alocate judeţului Vâlcea se vor distribui admi­nis­tra­ţiilor publice locale ce au executat lucrări pe acest program de investiţii şi au datorii către cons­­tructori. Deputatul Buican îi asigură pe pri­marii din localităţile din judeţul Vâlcea, indiferent de coloratura lor politică că, începând de săptă­mâ­na viitoare, vor primi fondurile necesare pentru decontarea lucrărilor executate la investiţiile pentru aducţiunile de apă şi modernizarea şi asfaltarea de drumuri comunale, pentru proiectele pe H.G. 577.

Deputatul Buican consideră că fondurile primite de către administraţiile publi­ce locale pe programele de investiţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în ultimele cinci luni, de când la conducerea executivului se află repre­zentanţii Uniunii Social Liberale, reprezintă o compensaţie normală şi bine­venită pentru batjocura şi subfinanţarea la care acestea au fost supuse în timpul guvernării PDL din ultimii 3 ani şi jumătate. Mai mult decât atât, liberalul Buican asigură edilii vâlceni că, atâta timp cât reprezentanţii USL şi prietenii săi de din ca­drul PNL vor face parte din Executivul României, vor primi fonduri pentru lucră­rile necesare din comunităţile pe care le conduc pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor, în special în ceea ce priveşte introducerea sistemelor de apă şi cana­lizare şi asfaltarea de drumuri.

Cristian Buican este de părere că strategia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, conform căreia toate lucrările de investiţii aflate în desfăşurare tre­buie finalizate, în urma unei prioritizări, este una corectă şi echitabilă. De aseme­nea, preşedintele PNL Vâlcea nu doreşte ca practicile din timpul mandatului Ele­nei Udrea de alocare de fonduri pe criterii politice pentru parcuri şi piscine la sate şi terenuri de sport în pantă să fie repetate, considerând că pentru administraţiile publice locale sunt mult mai importante proiectele de introducere de apă şi cana­lizare şi asfaltarea de drumuri. „Mă bucur că în cadrul Ministerului Dezvoltării Re­gio­nale şi Turismului am găsit înţelegere şi bunăvoinţă pentru plata arieratelor, cel puţin pentru lucrările executate. Sper ca, după ce vom încheia acest capitol de datorii, să începem să deschidem noi investiţii, în localităţile care au nevoie de alimentare cu apă, canalizare sau asfaltarea drumurilor. Sunt de părere că nu ne putem permite să finanţăm piscine şi parcuri la sate cel puţin până nu avem în toate localităţile alimentare cu apă, canalizare şi drumuri asfaltate”, a declarat Buican.