Ploaie de amenzi la Prundeni într-o singură zi
Joi, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţiei Rurală Prundeni, au acţionat în vederea asigurării unui climat civic şi de siguranţă al cetăţeanului. Cu această ocazie au fost aplicate 7 sancţiuni contra­venţionale, în valoare totală de 2975 lei. Astfel, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, con­dusă de I. Lache, de 42 de ani, din comuna Sa­dova, judeţul Vâlcea. S-a stabilit că bărbatul trans­porta 4,8 m.c. material lemnos fără documente legale de transport. Materialul lemnos a fost confiscat şi predat Ocolului Silvic Drăgăşani.

Sute de kilograme de cărbune furat
În aceeași zi, ora 10.00, G. Constantin, de 29 de ani, din Alunu, a fost depistat în tip ce transporta cu o căruţă trasă de doi cai 700 kg cărbune, pe raza localităţii, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă sau transport. S-a procedat la însoţirea vehiculului până la U.M.C. Berbeşti, unde cantitatea de cărbune a fost confiscată şi lăsată în custodie. Totodată, în urma controalelor efectuate de poliţişti pe raza comunei Alunu, DJ 605C, au mai fost confiscate 3060 kg de cărbune şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 1500 lei. Tot joi, între orele 15.00 – 21.00, poliţiştii P.P. T.F. Govora au organizat şi executat o acţiune în zona de competenţă, staţiile C.F. Copăceni – Berbeşti – Alunu împreună cu cei din cadrul Postului de Poliţie Copăceni pe linia prevenirii şi combaterii furturilor de la şi din vagoane. Cu această ocazie, în staţia C. F. Copăceni a fost prins în flagrant B. Dumitru, de 41 ani, din comuna Copăceni, care a sustras cantitatea de aproximativ 300 kg cărbune dintr-un tren de marfă ce circula pe relaţia Alunu – Băbeni. Cantitatea de cărbune a fost lăsată în custodie în staţia C.F. Copăceni, urmând a fi predată la E.M. Alunu. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Amenzi de 2497,5 lei într-un sfert de zi
Joi , în intervalul orar 08.30 – 14.30, poliţiştii au organizat şi desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Berbeşti şi comunelor arondate pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală. Cu această ocazie, au fost verificate 27 de autovehicule, legitimate 27 de persoane şi aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2437,5 lei. Totodată a fost reţinut un permis de conducere şi 3 certificate de înmatriculare. Astfel, a fost depistat I. Mihai, de 33 ani, din oraşul Berbeşti, în timp ce conducea pe DJ 605 A – Berbeşti, un autoturism având numărul de circulaţie provizoriu expirat din data de 18 decembrie 2014. În cauză s-a întocmit dosar penal în care urmează să se efectueze cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 334, alin. 1 din Cod Penal.

Hoții de lemne din sud, în atenția Poliției
Joi dimineața, ora 08.00, în baza planului propriu de acţiune, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, precum şi pe linie de circulaţie rutieră, pe raza comunei Voiceşti. Cu această ocazie, a fost depistat D. Niculae, din oraşul Horezu, în timp ce transporta 2,713 m.c. material lemnos de foc, specia salcâm, cu o autoutilitară, având avizul de însoţire primar expirat. În urma cubajului efectuat de către reprezentanţii Ocolului Silvic Drăgăşani a rezultat faptul că materialul lemnos transportat nu corespunde din punct de vedere cantitativ, motiv pentru care materialul lemnos a fost confiscat. De asemenea au mai fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale.

Accident grav pe străzile Drăgășaniului
În zorii zilei de joi, ora 08.45, G. Ion de 38 ani, din mun. Drăgăşani, a condus un autoturism pe str. Tudor Vladimirescu din Mun. Drăgăşani şi a efectuat un viraj la stânga pentru a întoarce, fără să se asigure corespunzător intrând în coliziune cu un autoturism, condus din sens opus de către O. Valeriu, de 62 ani, din mun. Drăgăşani. În urma impactului dintre cele două autoturisme, a rezultat vătămarea corporală a lui O. Valeriu, căruia i s-a stabilit diagnosticul prezumtiv de traumatism toraco abdominal. O. Valeriu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urm atestării cu aparatul alcool test a lui G. Ion, a rezultat o alcoolemie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal, pentru art. 196, alin. 2 şi 3 şi art. 336, alin.1 din Codul Penal.

Copil neatent, lovit în trafic
Tot joi, ora 12.15, D. Cristina, de 26 ani, din mun. Craiova, jud. Dolj, a condus un autoturism pe str. Aleea Trandafirilor din mun. Drăgăşani, iar la un moment dat a acroşat pe D. Cătălin, de 12 ani, din mun. Drăgăşani. Minorul s-a angajat în traversarea străzii din dreapta spre stânga în fugă, fără să se asigure şi prin loc nepermis, fiind lovit cu oglinda dreaptă a autovehiculului. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală a minorului, căruia i s-a stabilit diagnosticul prezumtiv hemitorace-stâng. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.