53 de ani de la înființarea Centrului Militar Județean Vâlcea!


În baza Legii nr. 2/16.02.1968 privind organizarea administrativă a teritoriului Republicii Socialiste România, începând cu 17 februarie 1968, conform OMFA nr. M – 10/17.02.1968, a fost înfiinţat Centrul Militar Judeţean Vâlcea.
Pe parcursul existenţei sale, CMJ Vâlcea a constituit în permanenţă interfaţa dintre societatea civilă şi Ministerul Apărării Naţionale, având rolul de a promova profesia militară, de a recruta candidaţi pentru cariera militară, de a asigura pe timp de pace repartizarea resurselor umane şi materiale în plan judeţean, selecţia şi încorporarea recruţilor (până în 2007). De asemenea, CMJ Vâlcea se ocupă cu luarea în evidenţa militară a cetăţenilor încorporabili, evidenţa rezerviştilor, selecţia psihologică a tinerilor în vederea angajării ca militari profesionişti şi pentru formarea cadrelor militare în rezervă, acordarea ajutorului de deces cuvenit cadrelor militare în rezervă sau familiilor acestora, acordarea drepturilor legale pentru rezerviştii cu domiciliul pe raza judeţului Vâlcea, gestionarea arhivelor cu datele de evidenţă militară a rezerviştilor.
Printre atribuţiile ce revin Centrului Militar Judeţean Vâlcea se numără şi consilierea şi reconversia profesională a cadrelor militare în rezervă, activitate foarte importantă, dat fiind numărul mare de militari trecuţi în rezervă înainte de vârsta de pensionare.
Sursă foto: Arhivă