Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

28 septembrie 2020

33 de vâlceni și-au găsit un job, la Bursa locurilor de muncă


• alte 990 de persoane au fost selectate pentru susținerea unui interviu

Bursa locurilor de muncă, de la finele săptămânii, a fost un câștig pentru unii vâlceni. La eveniment, au fost contactați 211 angajatori din care 198 figurau în oferta AJOFM cu aproxi­mativ 1.300 de joburi.
La Bursă au parti­cipat 94 de angajatori care au pus la dispoziția șomerilor 857 de posturi vacante. Principalele do­menii de activitate vizate de angajatori au fost: in­dustria textilă (confecţio­neri textile, operatori con­fec­ţioneri, confecţioneri-asam­­blori, cusători piele, croitori) ,construcţii (ingineri constructori, dulgheri, zidari, fierari betoniști, finisori, tâmplari, instalatori, muncitori necalificaţi), alimentaţie publică (ospătari, bucătari, lucrători bucătărie, barmani, muncitori necalificaţi în restaurante), prestări servicii (șoferi, electricieni, lăcătuși mecanici, coafori, frizeri, cosmeticieni, agenți vânzări, patiseri, cofetari, operatori comerciali, vânzători etc.), turism (personal hotelier, recepţioneri, cameriste, maseuri, asistenţi medicali BFT etc.). Pentru persoanele cu studii superioare au fost oferite 41 de locuri de muncă: ingineri construcții, industrie alimentară, telecomunicații, mecanic etc.

1.500 de vâlceni au venit să își caute un loc de muncă

S-au prezentat la Bursă un număr estimat de 1.500 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Acestea fac parte din următoarele categorii: şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, persoane fără ocupaţie neînregistrate la AJOFM Vâlcea, elevi şi studenţi din clasele terminale de la instituţii de învăţământ din Râmnicu Vâlcea. La finalul Bursei, au fost încadrate în muncă 33 de persoane din care cinci cu studii superioare, iar alte 990 au fost selectate pentru susținerea unui interviu.

Etichete: , ,

Alte articole de la Economie