Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 septembrie 2020

319 decese puteau fi evitate în Vâlcea!


• asta dacă pacienții ar fi primit îngrijiri medicale adecvate și în timp util
Că sănătatea are „bubele” ei nu mai este o noutate. Medicul Gîlea din cadrul DSP Vâlcea a realizat o analiză privind decesele evitabile din județ, adică afecțiuni la care moartea nu ar fi trebuit să apară, la anumite vârste, în prezența unor îngrijiri medicale, acordate în timp util și eficiente. Metoda este folosită pentru evaluarea performanței unui sistem de sănătate.
Moartea a doi pacienți cu tuberculoză, cu vârste între 5 și 64 de ani, din Râmnic putea fi evitată, cum e și cazul a șapte femei din Râmnic și a uneia din Horezu, diagnosticate cu cancer de sân, cu vârste între 25 și 64 de ani. mai puteau fi evitate, prin îngrijiri medicale adecvate: decesul a șase persoane din Râmnic, două din Brezoi, uneia din Drăgășani și altor șase din Horezu diagnosticate cu cancer de col uterin, cu vârste între 15 și 54 de ani; decesul a 27 de persoane din Râmnic, a șapte din Brezoi, cinci din Drăgășani și zece din Horezu, bolnave de tumoră malignă, trahee, bronhii, plămân, cu vârste între 5 și 64 de ani; moartea a 46 de râmniceni, a 13 persoane din Bălcești, nouă brezoieni, 26 drăgășăneni și opt horezeni, diagnosticați cu boli cerebrovasculare, cu vârste între 35 și 64 de ani; decesul a 50 de râmniceni, patru cetățeni din Bălcești, șase brezoieni, 15 drăgășăneni și trei horezeni bolnavi de ciroză hepatică.
Per total, din analiză, reiese că, în 2015, puteau fi evitate decesele a 174 de râmniceni, 22 de cetățeni din Bălcești, 29 de brezoieni, 58 de drăgășăneni și 36 de horezeni.

Etichete: , ,

Alte articole de la Sanatate