287 DE TINERI JANDARMI au depus jurământul la Drăgășani


Luna decembrie marchează sfârșitul anului, însă pentru elevii celei de-a 35-a serii a Școlii de Subofițeri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Drăgășani această lună marchează un început. Asta pentru că, pe 21 decembrie 2021, prin rostirea jurământului de credință, 287 de tineri s-au angajat să-și pună capacitățile în slujba românilor.
Ceremonia de depunere a jurământului s-a desfășurat în prezența chestorului de poliție Valentin Minoiu – directorul general al Direcției Generale Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a generalului de brigadă Alin Mastan – inspector general al Jandarmeriei Române. Au mai fost prezenți la Drăgășani conducători ai unor instituții ale Ministerului Afacerilor Interne, foști comandanți, reprezentanți ai societății civile, părinți și rude ale elevilor. Activitatea s-a desfășurat cu respectarea strictă a regulilor de protecție impuse în contextul pandemiei.
„Drumul pe care tinerii au pășit este unul care onorează şi obligă în acelaşi timp. Aşteptările legitime ale comunității, ale fiecărui cetățean sunt mari. De aceea, fiecare dintre ei va trebui să se pregătească cu gândul că, în permanență, i se va cere să demonstreze că opţiunea sa nu a fost rezultatul unui capriciu, ci o convingere temeinic aşezată, aceea că poate fi un bun profesionist în aplicarea şi impunerea legii şi în asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică”, a declarat general de brigadă Marian Zamfir, comandatul Școlii de Jandarmi Drăgășani.
În context, mai poate fi amintit faptul că pregătirea tinerei generații este parte a procesului de modernizare a Jandarmeriei Române. Școala din Drăgășani este orientată spre eficientizarea procesului de pregătire, inclusiv prin formule de parteneriat în cadrul Rețelei Școlilor de Învățământ Militar din România, care reunește școlile postliceale din Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Justiției, unde are calitatea de membru fondator.
• Material realizat cu sprijinul Școlii de jandarmi Drăgășani