Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

20 septembrie 2020

27 de noi polițiști au intrat „în pâine”


• ei vor depune jurământul pe 11 iulie

Sediul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea a fost, vinerea trecută, gazda unui moment pe care 27 de tineri îl vor ține minte pentru tot restul vieții. Aceștia sunt cei mai noi dintre polițiștii vâlceni, recrutați în urma unui amplu proces, destul de complex și dificil ca probe. Chiar in prima zi a acestei luni, cei 27 au devenit polițiști cu acte în regulă. Ei vor depune jurământul în data de 11 iulie.

IPJ Vâlcea a recrutat 12 polițiste

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții IPJ Vâlcea au oferit câteva informații referitoare la modul în care s-au desfășurat procedurile de recrutare a noilor omeni ai legii. Redăm secvențial: „La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au fost scoase la concurs 29 de posturi vacante de agenţi de ordine publică. La data de 14 mai, 27 de candidaţi au promovat şi ultima etapă de selecţie pentru a deveni poliţist. Astăzi, 1 iulie, aceştia s-au prezentat la datorie. 12 poliţiste şi 15 poliţişti au fost primiţi la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea, unde a avut loc instruirea lor cu privire la activităţile pe care urmează să le desfăşoare şi conduita pe care trebuie să o adopte. La data de 11 iulie, va avea loc ceremonia depunerii jurământului militar. Depunerea jurământului de credinţă al poliţiştului va reprezenta pentru aceştia legământul faţă de ţară, lege şi români. Astfel, până la plecarea la cursul de pregătire intensivă, aceştia se vor familiariza cu noul loc de muncă şi cu noii colegi”.

Ce urmează să facă noii recruți?

În cadrul aceluiași comunicat, reprezentanții IPJ Vâlcea anunță și care sunt pașii pe care noi oamenii ai legii îi au de urmat pentru perfecționarea în meseria pe care și-au ales-o.
„Începând din 25 iulie, timp de trei luni de zile, noii poliţişti vor participa la cursul de iniţiere în carieră, un curs de pregătire intensivă. În acest timp, ei vor fi instruiţi de profesori şi poliţişti specializaţi din cadrul Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor Nicolae Golescu Slatina. Aici vor desluşi tainele slujbei de poliţist, pentru ca odată ajunşi la posturile de poliţie să aplice legea cu fermitate. După finalizarea cursului de iniţiere în cariera de poliţist, pentru trei luni, ei se vor afla în responsabilitatea unui coleg cu experienţă, care le va arăta ce presupune munca de poliţie, din acest moment având şi dreptul folosirii armamentului din dotare. Ulterior, vor susţine un examen de definitivare în profesie. Astfel, la finalul întregului stagiu de pregătire, cei 27 de poliţişti vor dobândi deprinderi practice specifice, fiind apţi pentru a se alătura celorlalţi colegi în lupta împotriva infractorilor”, se mai arată în comunicatul de presă la care am făcut referire.

Alte articole de la Politie