20 septembrie – încă un pas mic pentru AUTOSTRADA PITEȘTI – SIBIU


Ministrul demisionar de la Transporturi nu s-a ferit de hiperbole la despărțire
Useristul Cătălin Drulă, proaspăt plecat din Guvernul vâlceanului Cîțu, a declarant, în cadrul ultimei sale conferințe de presă ca șef al Ministerului Transporturilor, că ne mai rămân aproximativ zece zile ca să ne pregătim pentru ceea ce a caracterizat drept un „moment epocal”.
„Pe 20 septembrie, vom avea în sfârșit oferte depuse ferm pentru secțiunea 2, care traversează munții”, au fost vorbele mărețe ale demnitarului demisionar despre secțiunea 2 a Autostrăzii Pitești – Sibiu (A1).
La 23 iulie 2021, CNAIR SA anunța public că a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectare și Execuție „Autostrada Pitești – Sibiu, Secțiunea 2: Boița – Cornetu”. Mai trebuie spus că această secțiune a doua, Boița – Cornetu, are o lungime de 31,33 km, o valoare estimată a contractului cuprinsă între 4,63 miliarde de lei și 5,27 miliarde de lei (fără TVA). Durata contractului este de 148 luni și cuprinde 24 luni –  perioada de proiectare, 64 luni – perioada de execuție și 60 luni – perioada de garanție a lucrărilor.
Sursă foto: Arhivă