20 de ani de la marcarea Anului Internațional al Vârstnicilor


Se împlinesc 20 de ani de la primul Simpozion național al persoanelor vârstnice, eveniment organizat la Predeal, în anul 1999. A fost primul eveniment când au fost puse pe tapet problemele persoanelor vârstnice, iar la manifestare a luat parte și actualul președinte al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Râmnicu Vâlcea, Grigore Răban (foto).
„Neplăcutul tratament care se aplică în prezent pensionarilor și se subînțelege că suferă, în acest sens, și moștenitorii lor – fii, nepoți – și intervențiile pe care le-am putut avea și ca parlamentar, în perioada 1992-1996, mă determină să revin la problemele cu care m-am confruntat și mă confrunt și-n prezent pentru a-i determina pe actualii guvernanți să revină, în sensul bun, pentru tratarea și aprobarea unor legi favorabile și acestei categorii de oameni. Problemele de la ora actuală (fiind și eu pensionar, cu vârstă înaintată), precum și cele luate la cunoștință de la dialogul de generații, mă determină să insist și mai mult asupra acestei probleme destul de importantă.
Împlinirea celor 20 de ani de la simpozion, la care a participat și fostul președinte al țării, Emil Constantinescu, a avut intervenții plăcute privind pensionarii, persoanele vârstnice, fapt ce constituie un subiect de bază ce ar trebui reluat și dezbătut și astăzi, de către actualii guvernanți, politicieni”, declară Grigore Răban, președinte CARP Râmnicu Vâlcea.
Simpozionul a avut ca temă: „Solidaritatea între generații pentru o societate a tuturor vârstelor”, fiind cea mai importantă manifestare din România care a marcat Anul Internațional al Vârstnicilor. Precizăm, totodată, că anul 1999 a fost declarat de Organizația Națiunilor Unite Anul Internațional al Persoanelor Vârstnice.