Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 octombrie 2020

18 decembrie – termen pentru subvenția de secetă


Vești proaste pentru angajații APIA care, după mini-vacanța de 1 Decembrie, riscă să-și petreacă și Crăciunul tot la birouri. Noul ministru al Agriculturii a confirmat că se fac eforturi intense pentru a procesa cererile de despăgubiri ale producătorilor agricoli iar din data de 18 decembrie să înceapă plățile pentru ca  înainte de sfârșitul anului să fie finalizate cu bine. Iată despre ce bani este vorba:
Porumb boabe: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 280 lei/ha; Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 560 lei/ha.
Floarea soarelui: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 285 lei/ha. Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 570 lei/ha.
Soia: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 335 lei/ha;  Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 670  lei/ha.
Cartof: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 1.130 lei/ha; Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 2.260  lei/ha.
Sfeclă de zahăr: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 600 lei/ha; Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 1.200 lei/ha.
Legume de câmp: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 1.490 lei/ha; Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 2.980 lei/ha.
Plante de nutreț: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 222,5 lei/ha; Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 445  lei/ha.
Pășune: Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 50 lei/ha; Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 100  lei/ha.
Fânețe:Persoane fizice cu atestat de producător, PFA, întreprinderi individuale și familiale – 75 lei/ha; Persoane juridice precum și forme asociative cu sau fără personalitate juridică – 150 lei/ha.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Agricultura