13 septembrie, ora 13.00! «PUNCTUL ZERO» al Zilei Pompierilor


În data de 13septembrie 2021, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al judeţului Vâlcea va sărbători 173 de ani de când compania de pompieri, comandată pe atunci de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia din 1848. Va fi marcată şi sărbătorirea a 13 ani (26 septembrie 2008) de la înfiinţarea Serviciul Mobil de Reanimare şi Descarcerare (S.M.U.R.D.) în judeţul Vâlcea.
Astfel, luni, între orele 12.00 – 14.00, cetăţenii vor putea vizita subunităţile de intervenţie din localitățile: Râmnicu Vâlcea (strada Decebal, nr. 7) Drăgăşani (strada Nucilor, nr. 1), Brezoi, Băile Govora, Grădiştea, Măciuca, Bunești și Horezu. Cu acest prilej, vizitatorii vor avea posibilitatea să afle detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare. Accesul se va face pe baza unui act de identitate cu respectarea regulilor de distanțare fizică specifice combaterii COVID 19.
La ora 13.00, în incinta inspectoratului din Râmnicu Vâlcea se va prezenta semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”. Ulterior, se va oficia o slujbă de pomenire a eroilor pompieri. Apoi, se vor transmite mesajele autorităţilor, se vor recompensa cadrele și se vor premia câştigătorii competiţiilor sportive. În încheiere, pompierii vor defila și vor prezenta tehnica din dotare.
Sursă foto: ISU Vâlcea
Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea