13 persoane, la Urgențe, pentru tratament după ce au consumat droguri


• șapte consumaseră canabis
• la Vâlcea, s-a lansat Campania „POTALTFEL”
Ieri, la sediul Instituției Prefectului, s-a desfășurat conferința de presă a reprezentanților Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea, cu ocazia lansării Campaniei naționale de prevenire a consumului de canabis intitulată „POTALTFEL”.
În cadrul conferinței de presă, coordonatorul centrului, subcomisar Ionuț Pâslaru și psihologul centrului, Traian Hoidrag, au prezentat obiectivele campaniei naționale, dar au oferit și date cu privire la consumul de droguri, în general și de canabis, în particular din județul nostru. La U.P.U. (Unitatea de Primiri Urgențe) din cadrul Spitalului Județean Vâlcea, s-au prezentat pentru tratament, ca urmare a consumului de droguri, 13 persoane, șapte tocmai din cauza consumului de canabis. Mai mult, în centrul din Râmnicu Vâlcea se află pentru consiliere 23 de persoane, cu vârste cuprinse între 15 și 45 de ani.
Potrivit declarației prefectului Florian Marin (foto, stânga), chiar dacă la nivel național județul Vâlcea este printre ultimele la consumul de droguri, totuși este o realitate cu care ne confruntăm cu toții și a cărei rezolvare rezidă în efortul conjugat al familiei, școlii, instituțiilor, dar și comunității, în ansamblul ei.