Mascații au dat iar iama peste interlopii vâlceni: patru persoane, reținute pentru trafic cu canabis


Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au destructurat o grupare infracţională specializată în cultivarea şi comercializarea canabisului. Patru persoane au fost reţinute şi urmează a fi prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. Reamintim că, pe 2 decembrie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea au efectuat patru percheziţii domiciliare, în judeţul Vâlcea, la mai multe persoane bănuite de trafic de droguri de risc.
Din cercetări a reieşit că cinci persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 56 de ani, ar fi cultivat şi comercializat canabis către persoane din Râmnicu Vâlcea, Drăgăşani, Slatina şi Craiova. În urma percheziţiilor, de la locuinţele celor cinci persoane au fost ridicate 296 de grame de fragmente vegetale de culoare verde, două instalaţii artizanale, fertilizatori, un cântar de precizie, 10 telefoane mobile, o cartelă SIM, două laptopuri, un grindel, un pistol cu trei tuburi consumate aferente acestuia şi 28 de plante de canabis. De asemenea, au fost ridicate 470 de grame de tulpină de canabis mărunţită provenită de la plantele culese şi cinci grame de fragmente vegetale de culoare verde, porţionate ca pacheţele, de formă sferică, ambalate în staniol.
Procurorul D.I.I.C.O.T a dispus reţinerea pentru 24 de ore a patru dintre membrii grupării, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.